Algemeen

Zijstraten Boudewijnlaan geplaagd door vrachtverkeer

Dit bericht delen

 Sinds de start van de werken aan de Boudewijnlaan is het verkeer in de omliggende straten fors toegenomen. Dat zeggen bewoners en ook oppositiepartij Open VLD stelt het groeiend probleem aan de kaak.

“Het vrachtverkeer heeft zijn weg naar de omliggende straten gevonden”, stelt Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). De fractieleider bindt de kat de bel aan en dient een schriftelijke vraag in om een en ander duidelijk te krijgen.

“Het vrachtverkeer in bepaalde straten rondom de Boudewijnlaan is exponentieel gegroeid sinds de tunnelwerken daar van start gegaan zijn. Dit betekent dat ook schoolomgevingen rond het VTI en KTA geconfronteerd worden met zwaar en druk verkeer. Bovendien zijn sommige straten niet geasfalteerd, wat een enorme geluidsoverlast teweegbrengt. Ik kan het aantal klachten haast niet meer tellen”, klinkt het.

Kapotte spiegels

Volgens de liberaal is de geluidsoverlast het meest hinderlijk. Maar ook autospiegels blijken niet gespaard te worden bij de passage van zwaar vrachtverkeer. “Resultaat: mensen parkeren hun auto’s op de stoep om te voorkomen dat hun autospiegels eraf gereden worden, wat een gevaarlijke situatie veroorzaakt voor voetgangers, auto’s en het doorgaand en plaatselijk verkeer. Open VLD eist daarom controles in de omliggende straten.”

De tunnel onder de Gentsesteenweg omvat een investering van 41,2 miljoen euro en moet midden 2018 klaar zijn. (lds)

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Deadline GAS-boetes weer niet gehaald

Algemeen

Binnenkort gratis Wifi in Aalst