Algemeen

Stad Aalst plaatst pakjesautomaten

Dit bericht delen

Stad Aalst installeert Pakjesautomaten van bpost Bpost en de stad Aalst installeerden een aantal pakjesautomaten op het Aalsterse grondgebied. Je vindt ze vanaf vandaag aan de parking Keizershallen, Ledebaan, SintAnnazaal, Watertorenwijk en Hertshage. Vanaf nu kun je je pakjes dus afhalen wanneer het jou past: 24 uur per dag en 7 dagen op 7. Je gebruikt de automaat eenvoudig via je smartphone.

Schepen Jean-Jacques De Gucht: “De toename van pakjesbedeling door koerierdiensten is een realiteit. Om de belasting die dit teweeg brengt in de straten van Aalst onder controle te houden, hebben we ons akkoord verleend om via een proefproject een aantal pakjesautomaten te laten plaatsen op enkele goed bereikbare plaatsen. Deze pakjesautomaten dragen bij tot een meer duurzame stadsdistributie. Bpost kan deze efficiënter bedelen en gebruikers kunnen zich op een duurzame wijze verplaatsen naar de dichtstbijzijnde automaat. Dit project zal binnen 6 maand geëvalueerd worden en bij een positief rapport kan bekeken worden op welke manier we dit kunnen bestendigen en eventueel uitbreiden.”

Pakjes afhalen en verzenden met je smartphone De Pakjesautomaat is altijd bereikbaar.

Het gebruik is erg eenvoudig met de smartphone: 

  • Download de gratis My bpost app op je smartphone en log in met je e-mailadres. Je ziet je pakje dan vermeld staan in de app.
  • Ga naar de Pakjesautomaat, open de My bpost app en tik op ‘open Pakjesautomaat’.
  • Het kluisje gaat automatisch open. Neem je pakket eruit en sluit het deurtje.
  • Naast het afhalen van pakjes is ook het verzenden van pakjes mogelijk, zowel nieuwe zendingen, als retours. De stad en bpost vinden het belangrijk om de ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen en de CO2 uitstoot te verminderen. Zo worden leveringen bestemd voor een Pakjesautomaat door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Hiermee biedt de stad alvast een degelijk antwoord op de groeiende stroom van leveringen.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Jean-Jacques pleit voor hervorming levensbeschouwing in het onderwijs en hoorzittingen in het Parlement

Algemeen

Joke Schauvlieghe (CD&V) Minister van Cultuur onder vuur