Algemeen

Open Vld kiest voor groen

Dit bericht delen

Van Aalst een aangename stad maken om te wonen, werken en winkelen, dat zijn de drie grote pijlers waarrond Open Vld haar verkiezingsprogramma heeft opgebouwd. En een aangename stad, is een stad waar ondermeer veel groen is.

De voorbije week kregen we eindelijk de tropische temperaturen waar we al lang op wachtten en dus trokken veel Aalstenaars naar de parken en bossen of brachten ze een bezoekje aan onze (speel)pleinen. Aalst heeft prachtige stukken groen, zoals het Stadspark, de Graanmarkt, de Gerstjens en het Astridpark. We denken hierbij ook aan de recentelijke verwezenlijkingen van onze schepen van leefmilieu, Johan Stylemans (Open Vld) inzake de Parktuin Schelfhout en zijn plannen rond het bomenplein op de Hopmarkt. Maar er zijn ook verschillende plaatsen met veel groen die niet toegankelijk zijn voor het publiek. Jean-Jacques De Gucht, lijsttrekker voor Open Vld: “Veel private instellingen, zoals scholen, beschikken over mooie oppervlaktes met veel groen of waar een groene zone mogelijk is. Wij willen kijken hoe we als stad met die private partners kunnen samenwerken om op bepaalde momenten die groene plaatsen open te stellen voor alle Aalstenaars.” Els Vermeir, nummer 33 op de Open Vld-lijst, juicht dit voorstel toe: “Als jonge moeder vind ik het heel belangrijk dat er voldoende parken en pleinen met groen, zitbanken en speeltuigen zijn, waar ik met mijn dochtertje terecht kan”.

Open Vld wil die lijn ook doortrekken op het vlak van de stadsvernieuwing. Jean-Jacques De Gucht: “We willen op termijn een parking realiseren onder het Esplanadeplein met bovengronds, naast enkele korte termijnparkeerplaatsen, plaats voor groen.”

Omdat een bezoek aan een park, plein of bos enkel aangenaam is als het er proper en veilig is, besteedt Open Vld heel wat aandacht aan de netheid en veiligheid van groene zones en vinden we het belangrijk dat ze niet voor overlast zorgen voor de buurtbewoners. Zo moeten er voldoende vuilnisbakken aanwezig zijn die enkel kunnen gebruikt worden voor minimale hoeveelheden afval. Omdat dit geen zwerfvuil mag aantrekken, kiest Open Vld voor vuilnisbakken zoals die ook in verschillende kustgemeenten worden gebruikt.

Niet alleen moet er voldoende groen aanwezig zijn in de stad en de verschillende deelgemeenten, we moeten er ook voor zorgen dat iedereen letterlijk en figuurlijk de weg vindt naar deze mooie plekjes. Martine De Maght, 3e plaats op de Open Vld-lijst: “Het gaat er niet alleen om meer groen te creëren in de stad, het gaat ook over het promoten van wat reeds bestaat, denk maar aan het Kravaalbos. Door een minimale investering in bewegwijzering, kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen hun weg vinden naar deze prachtige groene zone.”

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Vijf weekends cultuurzomer KOER&TOER: “Alliejn in Oilsjt”

Algemeen

Bouwkosten maal drie door een paar kogelbolletjes