Algemeen

Nog drie plaatsen vrij op liberale lijst

Dit bericht delen

De Aalsterse liberale partij is zo goed als klaar met het huiswerk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op drie na zijn alle plaatsen op de kieslijst ingevuld. Na lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht werd de strijd voor de tweede plaats gewonnen door uittredend schepen Anne-Marie Verdoodt. Na haar volgt Martine De Maght, gevolgd door Philippe Kiekens, Frans Penne en Jan Dooms. Binnen de top tien staan verder ook nog Joke De Swaef, Frans De Meersman, Rik Redant en Bart Vandenneste.

Enkele plaatsen zijn nog open, het is niet uitgesloten dat daar nog een wit konijn wordt gezet. De lijst werd met 90 procent van de stemmen goedgekeurd. Lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht is tevreden. ‘Het is een hele gevarieerde samenstelling, met ook de mensen van Blauw daarbij. We zijn weer één liberale partij. Er staan ook heel wat jonge mensen op en een derde zijn nieuwe mensen. Het is een sterke lijst met stuk voor stuk gedreven mensen die willen werken aan de toekomst van Aalst en haar burgers’, aldus De Gucht.

Op vrijdag 27 april mogen alle leden van Open VLD Aalst zich uitspreken over de definitieve goedkeuring van de kandidatenlijst. Op de lijst zijn enkele goeie plaatsen weggelegd voor de mensen van Blauw. Martine De Maght en Jan Dooms maar ook de strategische zestiende plaats met Barbara Christiaens, dochter van Nicole Schellinck. Die zestiende plaats in interessant omdat er via de computer wordt gestemd zodat kandidaten met plaatsen 1, 16 en 31 ook bovenaan staan. Over de nog in te vullen ‘vacatures’ is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Jean-Jacques De Gucht wil de LEIF-kaart koppelen aan de elektronische identiteitskaart.

Algemeen

De week van Jean-Jacques De Gucht in beeld