Algemeen

Jean-Jacques De Gucht: “Mechelen is een voorbeeld voor Aalst”

Dit bericht delen

Aalst evolueert in de goede richting, maar moet nog een tandje bijsteken. Daarbij kan Aalst best een voorbeeld nemen aan die andere centrumstad, Mechelen. Dat vindt Open VLD-lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Aalst Jean-Jacques De Gucht.

De Gucht bewierookt het beleid van zijn partijgenoot, burgemeester van Mechelen, Bart Somers. “Mechelen heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose doorgemaakt, waarbij stadsvernieuwing een sleutelrol speelde in het creëren van een positief imago.”

Hij wil Aalst, waar De Gucht kandidaat-burgemeester is, in dezelfde richting zien evolueren. Het beleid van burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) krijgt een voldoende van De Gucht, maar hij wil een tandje bijsteken. “Ook Aalst evolueert steeds meer in de goede richting, maar er moet nog een extra inhaalbeweging worden gemaakt, waarbij Mechelen als een mooi voorbeeld mag gezien worden.”

Aalst moet als centrumstad, net als Mechelen, inzetten op stadsvernieuwing, vindt De Gucht. “Het maakt een stad aantrekkelijker om te wonen, te werken en te winkelen. Het draagt bij tot een bruisende cultuur en horeca en dat ontgaat ook ondernemers niet. Dat creëert werkgelegenheid.”

Dat Aalst tussen twee belangrijke steden ligt, moet de stad als troef uitspelen, vindt De Gucht nog. “Ofwel ga je de uitdagingen uit de weg en dan glijd je als stad terug af naar de vorige eeuw. Ofwel bekijk je die uitdagingen als een opportuniteit. Als we het goed aanpakken, hoeven die uitdagingen helemaal geen bedreging te zijn, integendeel.” Daarom wil De Gucht de Vlaamse overheid beter betrekken bij de stadsplanning.

bron: deredactie.be

Open Vld Aalst beschouwt Mechelen inderdaad als een mooi voorbeeld en wil de komende jaren een gelijkaardig parcours afleggen. Bart Somers en Jean-Jacques De Gucht wijzen ook op het belang van een goede relatie tussen het lokale, het regionale en het federale niveau. Steden die de laatste jaren een sterke evolutie hebben doorgemaakt, zijn vaak steden die een burgemeester hebben met tentakels in Brussel, zoals bijvoorbeeld Mechelen. En ook op dit vlak wil Open Vld in Aalst het verschil maken.

Lees hier het volledige artikel van Bart Somers en Jean-Jacques De Gucht in verband met de toekomst van Mechelen en Aalst.

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Geen extra geld voor rioleringswerken

Algemeen

“Mogelijkheid tot hoofddoekverbod in Franstalig gemeenschapsonderwijs schendt Grondwet niet”