Aalst, Mobiliteit

Kruispunten Leirekensroute krijgen rood kleurtje

Dit bericht delen

De fietsers op de Leirekensroute krijgen voorrang op alle kruispunten met gemeentewegen in Aalst. Daarom krijgenDe fietsers op de Leirekensroute krijgen voorrang op alle kruispunten met gemeentewegen in Aalst. Daarom krijgenverschillende kruispunten een likje rode verf.

Uit onderzoek blijkt dat op de Leirekensroute het fietsverkeer met 26% is gestegen ten opzichte van 2016. Vanaf morgen start stad Aalst met aanpassingswerken aan een heel aantal kruispunten van de Leirekensroute. Hiermee wil de stad paal en perk stellen aan een tot nu toe onduidelijke situatie. Na afloop van deze werken geldt één duidelijke regel: fietsers op de Leirekensroute krijgen voorrang op alle kruispunten met de gemeentewegen in Aalst”, zegt de stad.

Het fietsverkeer is de afgelopen jaren toegenomen. Uit de resultaten van de Fietstelweek in september 2018 blijkt dat er veelmeer gefietst wordt op fietssnelwegen en in de steden. Zo ook op de Leirekensroute, waar het aantal fietsers op werkdagenmet maar liefst 26% gestegen is ten opzichte van in 2016. De fietsroute tussen Aalst, Opwijk, Merchtem en Londerzeel telt in Aalst momenteel 1.200 fietsers per dag. De kruispunten met de Langestraat, ’t Klein Eeckhout, Paddenvijverstraat, Gardebaan,Kaalbergstraat, Beugemstraat, Boekveldbaan, Geensbeekstraat, Eerdegemstraat, Seepscherf en de Spruithoekstraat zullentussen maart en juli 2019 allen een rode coating krijgen, afgebakend met stippellijnen. “Ook het kruispunt met deSpruithoekstraat wordt op die manier aangepakt tijdens de riolerings- en wegeniswerken in die buurt. Op die manier wordt het visueel duidelijker voor alle weggebruikers dat er een fietspad loopt over deze wegen. Na afloop van de werken zullen fietsers dus op al de kruispunten van de Leirekensroute met gemeentewegen in de voorrang zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). Ook de kruispunten met de gewestwegen worden herbekeken. Eind augustus start op het kruispunt met de Moorselbaan (N411) de aanleg van een fietstunnel, ter hoogte van de Achterweg.

Bron: Het Laatste Nieuws Denderstreek 13 maart 2019

 

Andere nieuwsberichten

Aalst, Mobiliteit

Tonnagebeperking in Aalsters centrum tijdens scholenspits

Aalst, Mobiliteit

Haalbaarheid brug over Albrechtlaan alsnog onderzocht