Algemeen

Jeugdraad hangt aan de toog met minister Smet

Dit bericht delen

Aalst De Aalsterse Jeugdraad organiseert zaterdag een avond ‘politiek tooghangen’. Onder meer de Vlaamse minister van Jeugd Pascal Smet (SP.A) zegde al toe.

Het huidige jeugdbeleidsplan loopt volgend jaar ten einde. De Aalsterse Jeugdraad wil daarom nu al nadenken over wat er in het jeugdbeleidsplan 2011-2013 moet komen. Daarom organiseert de raad zaterdag een avond ‘Politiek tooghangen’ in jeugdhuis Terlinden.

‘Een jeugdbeleidsplan bepaalt wat er de komende drie jaar op vlak van jeugd gaat gebeuren. Er moeten bijgevolg zo veel mogelijk jongeren betrokken worden bij de opmaak ervan’, vindt Lien Gees, de voorzitster van de Jeugdraad. ‘We zullen verschillende tafels in het jeugdhuis zetten waaraan de deelnemers tussen pot en pint kunnen discussiëren. De resultaten van die gesprekken nemen we mee naar de onderhandelingen met de beleidsmakers’, zegt Lien Gees. Die laatsten kunnen trouwens op de avond zelf ook al aan de tand gevoeld worden, belooft de voorzitster. ‘De Vlaamse minister van Jeugd Pascal Smet (SP.A) heeft al beloofd dat hij langskomt en ook lokale politici zullen er zijn. Onder hen schepen van Jeugd Iwein De Koninck (CD&V), schepen Ann Van de Steen (SP.A), schepen Dylan Casaer (SP.A) en senator Jean-Jacques De Gucht (Open VLD). ‘Politiek Tooghangen’ begint om 19uur in JH Terlinden, Raffelgemstraat 8. (dbb)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Stad Aalst plaatst pakjesautomaten

Algemeen

FAQ maatregelen tegen corona: update crisiscentrum