Algemeen

EA-investeerder hoopt op steun stad

Dit bericht delen

Eendracht Aalst-investeerder Patrick Le Juste hoopt op de steun van de stad voor de nieuwe bewindsploeg bij Eendracht. Er komen enkele belangrijke dagen in de schuldaflossing van de club aan. Steun van de stad zou het nodige vertrouwen opwekken bij de schuldeisers. De burgemeester wil volgende week een gesprek.

“Het is cruciaal om een nieuwe start voor Eendracht Aalst te kunnen realiseren”, zegt Patrick Le Juste. “We willen een investering doen die niet alleen de club redt, maar ook maatschappelijk en economisch voor Aalst van belang zal zijn. Het is mijn overtuiging dat er ten opzichten van de investeerder, club en bevolking nu een sterk signaal zou mogen komen van de stad. Een hart onder de riem. En dan gaat het niet over beloftes voor hulp bij een nieuw stadion, helemaal niet. Wij vragen bevestiging dat de stad met ons in zee wil gaan en openstaat voor samenwerking”, zegt Le Juste.

Visitekaartje

Er zijn contacten gelegd in de politieke wereld. Verschillende leden van het schepencollege zijn informeel aangesproken en zouden enthousiast zijn over het project. Volgens oppositielid Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) is het belangrijk dat de investeerder de stad achter zich krijgt, want dat geldt als een visitekaartje voor schuldeisers en boezemt vertrouwen in. “Wij vragen dan ook dat de stad hier zo snel mogelijk op inspeelt. Laat ons volgende week een commissie bij elkaar roepen en luisteren naar wat Patrick Le Juste te vertellen heeft. Dan kunnen we vanuit de stad de vragen stellen die er moeten gesteld worden en binnen een beperkte periode de waarborg bieden die de nieuwe investeerder nodig heeft. Voor de volgende gemeenteraad moeten we daar zeker in slagen. Als we te lang wachten, is het misschien te laat”, zegt De Gucht.

Leiden als bedrijf

We vroegen aan Patrick Le Juste ook waarom hij wil investeren in een noodlijdende derdeklasser met een enorme schuldenberg. “Via collega’s ben ik gecontacteerd geweest en op basis van die contacten heb ik de beslissing genomen. Dit kan de start zijn van een professionele voetbalclub, die geleid moet worden als een bedrijf net zoals zoveel andere clubs ons voordoen. Sommige buitenlandse clubs zijn zelfs echte multinationals”, zegt Le Juste.

Het is algemeen geweten dat burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) totaal geen vertrouwen had in de bestuursploeg onder Frank De Roose. Hij had al gesprekken met de nieuwe Eendracht CEO Sven Van Den Bogaerd waarna er positieve geluiden te horen waren. “Iedereen die Eendracht Aalst kan helpen, is meer dan welkom. Ik merkte aan de tafel een groot professionalisme. Er zal volgende week een gesprek zijn met de nieuwe investeerder”, zegt hij.

Bron: Het Laatste Nieuws/Denderstreek 16 januari 2016

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht: “Inkrimping handelscentrum is feit”

Algemeen

Commissie Onderwijs plant hoorzittingen met hogescholen en universiteiten over toelatingsproeven