Algemeen

Aalst feest voor Music for Life

Dit bericht delen

Ook Aalst staat de komende week in het teken van Music for Life, de goededoelactie van Studio Brussel. Zaterdag gaan om 19 uur presentatoren Tomas De Soete, Sam De Bruyn en Sofie Lemaire het Glazen Huis in Antwerpen binnen. Meteen barst ook het feest los in Aalst, met de Soiree Romarin. Op 24 december wordt het feest afgesloten; dan houdt een ‘collectebus’ van Studio Brussel halt aan jeugdhuis Ypsilon.

Rutger Lievens

Aalst laat weer zijn hart zien voor Music for Life en doet waar het goed in is: feesten. De Rozemarijnstraat is dit weekend ’the place to be’. “Met Soiree Romarin for Life willen we zoveel mogelijk geld bij elkaar sprokkelen voor Music for Life”, zegt Aralt Spinnewyn van Klaxong, die het evenement mee organiseert. Naast Klaxong hebben ook de jeugddienst en jeugdraad van de stad Aalst meegewerkt aan het feestprogramma, dat zich afspeelt in de cafés Cosa Nostra, Cirque Mystic en Vulcano. “In café Vulcano kan je genieten van hiphop en dubstep van onder andere Deejay Grazzhoppa. In Cosa Nostra kan je terecht voor muziekstijlen indie en pop, met dj Jean-Jacques De Gucht. Voor trash, elektro en disco moet je dan weer naar Cirque Mystic. Daar komen onder meer dj Zaki, Undelpants en Dashiki Live”, legt Kurt Kiekens, uitbater van Cirque Mystic uit. Wie graag al geld overschrijft naar Soiree Romarin for Life, kan dat doen naar het rekeningnummer 143-0793015-44. “De opbrengst gaat integraal naar de actie van Studio Brussel. We zullen het geld in de loop van volgende week met een bus vol sympathisanten afgeven aan het Glazen Huis in Antwerpen.”

Wie Music for Life nog meer wil steunen vanuit Aalst, kan op 23 december naar de buurtkerstdrink van vzw Parol in het ontmoetingshuis. Daar vindt de actie ‘Frieten for Life’ plaats. Je kan er pakjes friet kopen tegen 2 euro en zo het goede doel steunen.

Admiral Freebee

Op 24 december komt Studio Brussel met hun ‘collectebus’ naar jeugdhuis Ypsilon in Aalst. In de Studio Brussel-bus zullen presentatoren Otto-Jan Ham en Stijn Van de Voorde zitten. Zij brengen Admiral Freebee mee. “De bus van Music for Life rijdt van 19 tot 24 december van A tot Z, van Antwerpen tot Zandvliet. Bij gebrek aan een gemeente die begint met de letter Y, kwamen ze bij ons terecht. Breek je spaarpot open en kom af”, is de oproep van Tom Vaneessen van Ypsilon. “Admiral Freebee trakteert ons op een miniconcert.” Wie centjes wil afgeven aan Admiral Freebee en de Studio Brussel-ploeg, is welkom tussen 11 en 14 uur in het jeugdhuis in de Meuleschettestraat in Aalst.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht pakt uit met… kookboek over ajuinen

Algemeen

Filmkeuring moet aangepast worden