Algemeen

‘Superdemocratie, de Senaat der dingen’

Dit bericht delen

In de Senaat loopt er tot en met 31 oktober de tentoonstelling ‘Superdemocratie’. BPS22, het MHKA en Bozar palmen hiermee 15 zalen in. Elke kamer werd ingericht rond één thema en met telkens drie kunstwerken. Klara trok met mij naar de Senaat en vroeg me om een werk te kiezen dat mij het meeste raakt. Ik koos voor een werk van Jan Van Imschoot. Het werk “Ladyboy – Curleyman I” toont een transseksueel dan wel een hermafrodiet. Het publiek en gezien de locatie ook de politiek wordt door het werk een spiegel voorgehouden. Het daagt ons uit na te denken hoe om te gaan met verscheidenheid in onze sameneleving en voedt zo de dialoog.

Volg me hier mee tijdens mijn rondleiding van de tentoonstelling “superdemocratie, de senaat der dingen”.  

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Vld-Aalst start campagne in stijl

Algemeen

Kostprijs personeelsfeest stad Aalst daalt van 130.000 naar 50.000 euro