Algemeen

Sprekersavond Jong Vld rond asiel en migratie met Staatssecretaris De Block groot succes

Dit bericht delen

Jong Vld Aalst organiseerde deze week een sprekersavond rond migratie met Staatssecretaris Maggie De Block. Jong Vld beseft dat dit ook in Aalst terecht een veelbesproken item is en wordt met de komende verkiezingen. De opkomst was dan ook groot en na de toelichting van de staatssecretaris was er tijd voor het publiek om vragen te stellen.
Jong Vld Aalst kan de staatssecretaris alleen maar feliciteren voor het correct beleid dat ze voert en waardoor we eindelijk het gevoel hebben dat de misbruiken en achterdeurtjes meer en meer definitief gesloten worden.Uiteraard is het werk niet af en is het een noodzaak om hier constant een strakke maar menswaardige aanpak aan te houden.

Ook voor de gemeenten is hier een belangrijke rol weggelegd. Lijsttrekker Jean-Jacques de Gucht gaf dan ook een toelichting over wat er in het Aalsterse Open Vld-programma is opgenomen betreffende migratie. Onze stad heeft een unieke ligging tussen Gent en Brussel, maar naast voordelen brengt dit ook nadelen met zich mee. Al enkele jaren zien we toenemende migratie vanuit het Brusselse. Jean-Jacques benadrukte dat migratie een verhaal is van rechten én plichten waarbij participatie en integratie de sleutelwoorden zijn.
Klik hier om het onderdeel ‘migratie’ uit het Open Vld-programma te lezen.

De Aalsterse Jong Vld kandidaten Bart Van den Neste, Maya Van Isterdael, Jérôme Waltniel, Benoit Meert, Yaleesa Ghysens, Els Vermeir, Alexander Cuvelier en Michaël De Cocker waren zeer tevreden over de geslaagde avond en de grote opkomst.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Er is een tijd van komen…

Algemeen

Digitale editie van Kunstoevers is succes: “Meer dan honderd ingezonden filmpjes”