Algemeen

Schepen De Gucht wil trambus naar Aalst halen

Dit bericht delen

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) hoopt dat er op termijn elektrische trambussen rijden op de Brusselsesteenweg tussen Aalst en Brussel Noord. Hij maakte een testrit tussen Asse en Aalst en is onder de indruk.

170 mensen kunnen er tegelijk in de trambus. “Het is de bedoeling dat die op termijn zal rijden op de lijn van Brussel Noord naar Asse, Hekelgem, Affligem, Erembodegem. Dat is een van de drukste lijnen van Vlaanderen. Ik hoop dat we die trambus naar Aalst kunnen halen, maar Vlaanderen moet daar nog over beslissen”, zegt de schepen.

Grote capaciteit
Door de grote capaciteit van de voertuigen zouden trambussen deels het fileprobleem kunnen oplossen. Hoe meer scholieren het openbaar vervoer nemen, hoe minder auto’s er rijden naar scholenstad Aalst. Ook de nieuwe woonwijk aan de Immerzeeldreef zou op die manier beter ontsloten kunnen worden. Men vreest dat die wijk op termijn de files aan de Albrechtlaan en Brusselsesteenweg zal verergeren. De motor op diesel laadt de batterijen op, maar het voertuig rijdt volledig elektrisch. “In de stedelijke omgeving rijdt dit volledig elektrisch”, zegt Jean-Jacques De Gucht.

Bron: www.hln.be (17 juli 2020)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Prijs consument voor Bebat en Recupel moet omlaag

Algemeen

Jean-Jacques De Gucht wil de LEIF-kaart koppelen aan de elektronische identiteitskaart.