Algemeen

Enorm aanbod aan schoenenwinkels

Dit bericht delen

Senator Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) vindt dat er een groot aanbod aan winkels is in Aalst, maar gaat ook geregeld in andere steden shoppen.

Jean-Jacques De Gucht liep school in Aalst, maar ging daarna studeren aan de VUB in Brussel. Sinds kort woont hij opnieuw in de Ajuinenstad, in de Welvaartstraat. ‘De perfecte locatie,’ vertelt hij, ‘want dat is op wandelafstand van het centrum. En daar ga ik in het weekend geregeld naartoe, zaterdag voor de markt of om ’s avonds een pint te gaan drinken.’

En winkelt hij ook vaak in het centrum? ‘Er zijn verschillende goede slagers en kaaswinkels in Aalst en op wandelafstand van bij mij heb je twee goede bakkers. Voor mijn algemene inkopen ga ik meestal naar de AD Delhaize bij mij in de buurt of naar de Colruyt. Al moet ik toegeven dat ik er niet altijd geraak voor sluitingsuur. Dan breng ik een bereide pastamaaltijd mee van bij de Italiaan rechtover het hoofdkwartier van de Open VLD in Brussel.’

Schoenen koopt hij ook meestal in zijn stad. ‘In de Lange en de Korte Zoutstraat is er een enorm aanbod en in de Molenstraat is er ook een heel leuke winkel. Maar als er vrouwen bij zijn, zal je me vaker in de Nieuwstraat zien, want daar zijn veel vrouwenwinkels.’

Door zijn beroep is De Gucht eerder op klassieke kledij aangewezen en daarvoor heeft hij enkele vaste adresjes.

‘In het centrum heb je verschillende leuke winkels en ook op het Esplanadeplein is er een toffe winkel, maar mijn kostuums koop ik meestal niet hier. In de Dansaertstraat in Brussel koop ik wel eens een hemd of pak en Saxon’s in de Huidevetterstraat in Antwerpen is ook een toffe winkel. Maar denk nu niet dat ik veel tijd in winkels doorbreng. Ik heb geen gigantische garderobe, hoor.’

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Cultuur Digitaal

Algemeen

De Gucht pleit voor nieuwe aanpak migranten