Algemeen

Parlementaire commissie bezoekt carnavalsstad

Dit bericht delen

Leden van de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement werden gisteren op uitnodiging Jean-Jacques De Gucht ontvangen in Aalst. Van het stadhuis ging het richting carnavalsmuseum en de carnavalswerkhallen. ‘Ik wou dit doen omdat we op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan en omdat carnaval in de media vaak negatief wordt voorgesteld’, zegt De Gucht, die bij de komende verkiezingen in Aalst lijsttrekker is bij Open VLD. ‘Ze laten steevast dronken mensen zien, maar carnaval is veel meer dan dat en dat wou ik mijn collega’s tonen’, aldus De Gucht.

De delegatie werd ook vergezeld van prins Stephanie. ‘Het kost mij een dag vakantie maar ik vind het leuk dit mee te maken. Als ik wat uitleg kan geven zal ik dat zeker doen. De komende weken is dat ook mijn taak.’

Overigens begon het bezoek van de delegatie met een gratis rood (clowns)neusje, het handelsmerk van Aalstenaar René Souvagie. Maar de neusjes werden wel weggestopt in de achterzak of handtas. Het is dan ook nog geen carnaval.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

“Ook op palliatieve sedatie zou controle moeten gebeuren”

Algemeen

‘Het is niet omdat iemand in een woonzorgcentrum verblijft, dat die zijn recht op een euthanasievraag verliest’