Algemeen

Somers stelt vernieuwd dagelijks bestuur voor

Dit bericht delen

 

BRUSSEL – Na zijn herverkiezing tot voorzitter van Open VLD, heeft Bart Somers maandag zijn nieuwe ploeg voorgesteld aan het partijbestuur. Met zijn vernieuwde team hoopt Somers de partij verder te moderniseren en meer slagkracht te geven, punten die hij al in zijn verkiezingsprogramma naar voren had geschoven.

Tom Ongena ruilt zijn huidige woordvoerderschap in voor de functie van politiek directeur. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Ongena was sinds 2003 Somers’ woordvoerder en is fractieleider voor Open VLD in deMechelse gemeenteraad.

Mark Van Leeuw, de gewezen secretaris van het kabinet van voormalig premier Guy Verhofstadt, wordt administratief en financieel directeur. Koert Debeuf, de speechwriter en de laatste maanden ook woordvoerder van Verhofstadt, wordt directeur van het vernieuwde Liberale Studiecentrum. Dit vernieuwde studiecentrum zal in mei gelanceerd worden.

Samen vormen zij het managementteam, dat onder algemene leiding staat van Noël Slangen. Die wordt nu ook in titel Algemeen Directeur van Open VLD, een functie die hij al meer dan een jaar uitoefent. In die functie is hij ook secretaris van het dagelijks bestuur.

Binnen het partijbestuur mag Vlaams parlementslid Anne-Marie Hoebeke zich de nieuwe penningmeester van de partij noemen. Senator Jean-Jacques de Gucht zal zich als algemeen secretaris bezig houden met de beweging en lokale problematieken. Eerder werd Kamerlid Rik Daems aangeduid als voorzitter van het vernieuwde Liberaal Studiecentrum. De aanduiding van een politiek secretaris volgt later.

Herman De Croo blijft eerste ondervoorzitter. Bij Open VLD gaat die taak immers naar het bestuurslid met het hoogste aantal stemmen. Hilde Vautmans wordt tweede ondervoorzitter in opvolging van Patricia Ceysens, die sinds enkele maanden Vlaams minister is. Vautmans combineert deze functie met die van internationaal secretaris, in de lijn van haar voorzitterschap van de Kamercommissie Buitenlandse zaken. De Oost-Vlaamse Patricia Dewaele, die bij de bestuursverkiezingen het meeste stemmen haalde als niet-mandataris, werd door Somers voorgedragen als derde ondervoorzitter.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht wil politiekantoor in stationsgebouw

Algemeen

Commotie rond folder JJ