Algemeen

Open Vld niet blij met hervormde godsdienstles

Dit bericht delen

Open Vld heeft serieuze bedenkingen bij het plan van de bisschoppen om godsdienstlessen meer toe te spitsen op de christelijke traditie. ‘De leerkracht wordt een missionaris.’

Een aantal maanden geleden stelde directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Lieven Boeve nog zijn plannen voor dialoogscholen voor, waarin meer ruimte zou komen voor andersgelovigen. Dat de bisschoppen nu net meer willen inzetten op de kennis van de katholieke leer in het middelbaar, begrijpt Vlaams Parlementslid Jean-Jacques De Gucht niet.

“Dit is meer dan een aantal stappen achteruit”, klinkt het. “De verpakking is blijkbaar de dialoogschool waarin je mensen dichter bij elkaar kunt brengen, maar de redenering is een monoloog vanuit het christendom. Op deze manier wordt de leerkracht een missionaris.”

De Gucht stelt ook verbaasd vast dat Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de hervorming toejuicht. “Ik krijg de indruk dat minister Crevits minister van Katholiek Onderwijs is.”

Voor de liberaal is het net nodig dat het onderwijs meer inzet op het bijbrengen van de normen en waarden in onze samenleving. Hij schuift daarom opnieuw een vak levensbeschouwing naar voren, “waarbij mensen van verschillende levensbeschouwingen van elkaar kunnen leren”.

Bron: De Morgen 31 augustus 2016

Andere nieuwsberichten

Algemeen

1,2 miljoen euro Vlaams geld voor Aalsterse jeugd-, sport-, en cultuurverenigingen

Algemeen

Prijs consument voor Bebat en Recupel moet omlaag