Algemeen

Open VLD duwt door in zwembaddossier

Dit bericht delen

Vandaag raakte bekend dat Vlaams Minister Muyters 10 miljoen uittrekt voor de uitbreiding en vernieuwing van zwembaden. Open Vld Aalst ziet hierin een uitgelezen kans om vernieuwingen aan het zwembad door te voeren.

De Open Vld-fractie is reeds geruime tijd vragende partij voor vernieuwingen aan het zwembad in Aalst. In de commissie sport hebben Bart Van den Neste, Vera Van der Borght en Philippe Kiekens onlangs nog aangedrongen op een plaatsbezoek aan het zwembad van Knokke. “Dit met de bedoeling een voorbeeld te hebben hoe een zwembad attractief en financieel dragelijk kan zijn”, aldus Bart Van den Neste. Ook in het SportAG zit Open VLD niet stil, hier zal Kurt Kiekens een voorstel formuleren om een visienota aan het meerjarenplan toe te voegen betreft het zwembaddossier. Daarenboven opent de herziening van het ruimtelijk structuurplan perspectieven.

Vooral de combinatie tussen subsidies, investering door Vlaamse overheid en private investeringen maakt de situatie optimaal stelt de Open Vld fractie. “Via subsidies kunnen vernieuwingen aan het baanbad gebeuren en private partners kunnen zorgen voor de realisatie van de uitbreiding naar recreatief zwemmen”, aldus Jean-Jacques De Gucht.

Door deze verschillende unieke kansen wil Open Vld over partijgrenzen heen iedereen ervan overtuigen dat deze kans effectief benut moet worden. “Wachten op het nieuwe structuurplan is voor Open Vld dan ook geen optie, we moeten het ijzer smeden als het heet is, deze kans kunnen we niet laten liggen”, besluit Johan Stylemans voor Open VLD Aalst. 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Open Vld heeft wetsvoorstellen rond levenseinde klaar

Algemeen

Paarse partijen hopen op brede steun, maar die zal niet uit CD&V-hoek komen