Algemeen

Open Vld betreurt ecologisch beleid stadsbestuur

Dit bericht delen

De stad Aalst probeert haar inwoners met decampagne ‘Aalst aan zee’ aan te moedigen om milieuvriendelijker te leven. Oppositiepartij Open Vld vindt dat de stad zelf kansen laat liggen. “We betreuren het dat de Aalsterse meerderheid haar mooie woorden niet omzet in daden. Zo mocht het gemeentebedrijf SportAG zich buigen over desite Schotte. Maar tot onze grote spijt werden daar diverse ecologische maatregelen om budgettaire reden van tafel geveegd”, stelt Open Vld-fractieleider Jean-Jacques De Gucht. “Een duidelijke ecologische campagne beperkt zich niet tot pakkende beelden en hallucinante cijfers. Dit is opnieuw een voorbeeld van een gebrek aan rechtlijnige visie op een toekomst voor Aalst”, besluiten Kurt Kiekens en Jean-Jacques DeGucht.

De stad zou enkele duurzame maatregelen in het dossier van de Schotte-sporthal afgevoerd hebben om budgettaire redenen. “Het gaat om zonnepanelen en isolerende maatregelen, duurzame investeringen die de stad niet wil doen uit geldgebrek”, zegt Kurt Kiekens van Open Vld.

Schepen van Energie Ann Van de Steen (SD&P) is wel overtuigd van de campagne. “Het heeft misschien 2.000 euro gekost. Dat bedrag is niet vergeleken met het resultaat. Er wordt over deze campagne gepraat. Daar gaat het ons om. Wij willen de burger en de stakeholders wakker schudden en hen betrekken”, zegt ze. Bij het stadsbestuur is ook te horen dat het nog niet te laat is om toch nog de zonnepanelen op de sporthal te zetten of om te beslissen om ze extra te isoleren. (RLA)

Het Laatste Nieuws/Denderstreek

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht wil statuut voor kinderen van terreurslachtoffers

Algemeen

Twee extra elektrische deelauto’s vanaf 2020 met standplaats op Graanmarkt en in Nieuwerkerken