Algemeen

Facelift voor bedrijventerrein Dender Nood

Dit bericht delen

De stad geeft het bedrijventerrein Dender Noord in Hofstade een grondige facelift. Het moet er verkeersveiliger en
comfortabeler worden voor fietsers.

Met de riolerings- en wegeniswerken in de Hekkestraat, Alverenbergbaan en Spuimeersenweg gaat de heraanleg van Dender Noord nu definitief van start. “Het projectgebied Dender Noord behelst vier bedrijvenzones in het noordelijk deel van de stad:
Noord II (Hekkestraat), Noord III (Tragel), Noord IV (Lion d’Or) en Noord V (Wijngaardveld). De komende jaren zullen deze terreinen stuk voor stuk opgewaardeerd worden met aandacht voor meer verkeersveiligheid en comfortabel fietsen”, zegt schepen van Openbare Werken Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

Tot en met juli zal er gewerkt worden in de Hekkestraat, in het deel tussen de Dekkersweg en de Spuimeersenweg en in de Spuimeersenweg zelf. Na het bouwverlof tot december 2019 wordt er gewerkt in de Hekkestraat tussen de Spuimeersenweg en het groenplein. De laatste fase van de werken start in het voorjaar van 2020. Dan wordt het deel tussen Plastiek Hofstade en de Dekkersweg en Alveringenbaan aangepakt.

“Ook de andere bedrijventerreinen in het gebied worden de komende jaren aangepakt. Zo staat een rotonde aan het einde van het Wijngaardveld en een bypass aan de Eendrachtstraat op de planning”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V). De stand van zaken van de werken en een uitgebreid overzicht van de fases is te raadplegen via de website: www.aalst.be/werken-en- werven. (RLA)

Bron: Het Laatste Nieuws – 27 Feb. 2019

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Jean-Jacques De Gucht propose de laisser au parlement le soin de désigner les ministres

Algemeen

Open Vld wil overleg over euthanasie