Algemeen

Open Vld Aalst wil hard optreden tegen homofoob geweld

Dit bericht delen

In Aalst raakte afgelopen nacht een 35-jarige man levensgevaarlijk gewond na homofoob geweld. Hij en een andere man werden door twee broers in een café hard aangepakt met stoelen en een biljartkeu. Uit de eerste verklaringen blijkt dat ze werden aangevallen toen ze bevestigend antwoordden op de vraag of ze homo waren.

“Geweldplegingen ingegeven door een onaanvaardbare intolerantie tegenover mensen met een homoseksuele geaardheid, kunnen op geen enkele manier door de beugel” aldus Open Vld-lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht. “Niet enkel in Brussel vindt homofoob geweld plaats. Het is erg te moeten vaststellen dat dit gisteren ook in Aalst is gebeurd. Ik vind dat wij als liberalen een heel duidelijk signaal moeten uitsturen: dergelijk gedrag kan op geen enkele manier goedgekeurd worden.”

In het verkiezingsprogramma van Open Vld wordt dan ook aandacht besteed aan dit fenomeen. De Gucht: “In ons verkiezingsprogramma pleiten we heel duidelijk voor het uitwerken van een lokaal holebi- en transgenderbeleid waarin gelijke kansen en diversiteit centraal staan. In het verlengde hiervan willen we dat iedereen die kan rekenen op een sociale tegemoetkoming van het OCMW een antidiscriminatieverklaring ondertekent, waarin ook holebi’s vermeld worden. Iedere vorm van geweld, ook homofoob geweld, doet onze stad oneer aan. Aalst is een tolerante stad en moet dit ook blijven.”

 

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

1,2 miljoen euro Vlaams geld voor Aalsterse jeugd-, sport-, en cultuurverenigingen

Algemeen

Vanaf 1 juni verbod op zwaar vrachtverkeer bij start en einde schooldagen