Algemeen

Bart Van den Neste stelt zich vragen bij het Aalsterse Zwembad

Dit bericht delen

Bart Van den Neste, voorzitter van Jong Vld Aalst en nummer 10 op onze lijst, stelt zich terecht de vraag: Is het Aalsterse zwembad nog aantrekkelijk genoeg? Wordt het niet eens tijd om voor het zwembad na te denken over een nieuwe visie?

Vandaag is het zwembad de uitgelezen plek om baantjes te zwemmen, maar verder dan dat gaat het niet. Het gevolg is dat heel wat Aalstenaars naar oa Dendermonde trekken omdat ze daar meer recreatiemogelijkheden hebben.
Baanzwemmen is uiteraard belangrijk en moet zeker aanwezig blijven, want voor clubs en scholen is dit immers noodzakelijk. Maar Bart Van den Neste vindt dat op de locatie van het huidige zwembad nog voldoende plek is om over een uitbreiding na te denken. Op die manier kan men zowel het baantjes zwemmen als het recreatief zwemmen aanbieden.

Glijbanen, een buitenzwembad, zwembaden voor kleuters en peuters,…het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die ons zwembad aantrekkelijker zouden kunnen maken voor jong en oud. Een zwembad met meer recreatiemogelijkheden zal bovendien de jeugd meer aanspreken en kan als extra stimulans dienen om actief aan sport te doen.  

Nu de stad sinds 29/11/2011 een autonoom gemeentebedrijf voor sport heeft opgericht wordt het tijd om hier ook actief gebruik van te maken.
Zo zou het AGsport zich kunnen buigen over hoe we het zwembad terug aantrekkelijker kunnen maken voor een groter publiek en eventueel kunnen nadenken over een private-publieke samenwerking om de investeringskost te drukken.

Een centrumstad als Aalst moet immers ook in die zaken meer ambitie durven tonen.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht volgt Tommelein op als Gemeenschapssenator

Algemeen

Stad Aalst plant heraanleg Grote Markt: “We maken ze stiletto-proof”