Algemeen

Melkhuisje versleten en dringend aan renovatie toe

Dit bericht delen

Herberg Het Melkhuisje in het stadspark moet dringend gerenoveerd worden, oppert Open VLD. “Het sanitair is er ronduit smerig.” De stad wil het probleem aanpakken.

Tijdens de gemeenteraad dinsdag bracht Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) Het Melkhuisje ter sprake. “Jammer genoeg is Het Melkhuisje in zijn huidige staat geen publiekstrekker, integendeel. Het sanitair is gedateerd, niet aangepast voor kinderen en ronduit smerig. Er moet worden samengezeten met de concessiehouders om het gebouw te vernieuwen en in ere te herstellen”, zegt De Gucht. Hij eist dit jaar nog een ‘Melkhuisje 2.0’ met toiletten die ook toegankelijk zijn voor kinderen.

Maggy Carael, die samen met haar man Albert de herberg sinds september 2013 uitbaat, is ook voorstander van vernieuwing. “De toiletten zijn echt verouderd, de elektriciteit en het gebouw binnenin ook”, zegt ze. “Ook het terras zou aangepakt mogen worden. Schepen Van de Steen komt regelmatig naar het park en zij is een aanspreekpunt voor ons. Ze heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe ramen staan, de toiletten zijn intussen geverfd en er zijn al nieuwe deuren.”

“Er zijn al voor 30.000 euro aan vernieuwingswerken gebeurd”, zegt schepen Ann Van de Steen (SD&P). “Zo kwam er mede op initiatief van collega Cathy Grysolle eveneens een toilet voor mensen met een beperking. Ik zal eerstdaags op een commissie met de dienst Facility bespreken hoe de rest van de renovatie aangepakt kan worden.”

Bron; Het nieuwsblad/Regionaal: Dender 26 oktober 2017

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De gelijkwaardigheid van elk individu

Algemeen

De Gucht: Overschat tegenstand niet