Algemeen

Marktrock verhit de gemoederen

Dit bericht delen

De Aalsterse oppositiepartijen hebben de samenwerking van de stad Aalst met Marktrock getorpedeerd. De forse steun die de organisatie krijgt in combinatie met de hoge ticketprijzen, vinden ze oneerlijk tegenover de lokale verenigingen die een evenement willen organiseren.

“Jullie slikken alles!”, fulmineerde Vlaams Belang-fractieleider Michel Van Brempt richting de coalitie toen het onderwerp Marktrock werd aangesneden in de uitgestelde gemeenteraad van dinsdagavond. “Vanavond kunnen jullie onder de wol kruipen met het idee dat jullie ‘ja’ stemden om 25.000 euro belastinggeld als winst te doneren aan ‘Parkingrock’. Shame on you!”

Voor één keer was de volledige oppositie, van Open VLD tot SP.A en Groen, het met Van Brempt eens. Marktrock, door criticasters ‘Parkingrock’ genoemd omdat het op parking Keizershallen plaatsvindt en niet op de Grote Markt, heeft sinds de aankondiging van zijn komst de gemoederen in Aalst serieus verhit. De organisatie Live Entertainment mag de parkeersite gratis gebruiken en ontvangt 25.000 euro stadssteun. Ook evenementen als Cirk! en het na-Tourcriterium krijgen zulke duwtjes in de rug, maar zij zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

“Naast 21,5 euro voor een staanplaats en 31,5 euro voor een zitplaats tijdens het avondprogramma, vraagt die organisator voor het kinderprogramma liefst 15 euro voor een staanplaats en 25 euro voor een zitplaats”, sneerde raadslid Sam Van de Putte (SP.A). “En dan zwijgen we nog over het vipticket voor kinderen tot vijf jaar van 42,5 euro en dat van 85 euro voor kinderen ouder dan vijf jaar. Als er één publiek is waarbij je geen onderscheid zou moeten maken, dan is het wel bij kinderen.”

“Schertsvertoning”

“Eigenlijk is deze gemeenteraad een schertsvertoning, want de organisator verkoopt al tickets nog voor wij groen licht hebben gegeven”, aldus Open VLD-fractieleider Jean-Jacques De Gucht. “Waar onze eigen verenigingen een kruisweg moeten doorstaan om hun veiligheidsplan goedgekeurd te krijgen, is voor Marktrock alles in kannen en kruiken voor er een woord over veiligheid is gesproken.”

Opmerkelijk: schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) wierp op dat zij de prijzen ook via de krant had vernomen. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) bleef het project bepleiten. “Dit is een opsteker voor de stad, die een grotere beleving van Aalst mogelijk maakt. Niemand is verplicht om hieraan deel te nemen, en ik ben ervan overtuigd dat Marktrock door een heel gevarieerd publiek als bijzonder aangenaam zal worden ervaren. Jullie maken er een karikatuur van.”

“Dit is een keuze die met veel uitstraling gepaard zal gaan”, verdedigde ook SD&P-raadslid Patrick Jacobs. “Dan is het logisch dat men vanuit de oppositie met scherp begint te schieten. In Plopsaland betaalt een kind 34 euro entree, hier kan het een hele namiddag plezier beleven voor 15 euro.”

Bron: Het Nieuwsblad Regionaal/Dender 14 april 2016

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht: “Aalsterse politie moet weten welke jongeren in Brussel keet gaan schoppen”

Algemeen

Vlaams regeerakkoord levert Aalst maar liefst 15 miljoen EURO extra investeringsruimte op