Algemeen

Jean-Jacques De Gucht wordt een Ajuin

Dit bericht delen

Aalst Senator kandidaat bestuursverkiezingen Open VLD Aalst

Jean-Jacques De Gucht (24) verhuist binnenkort van Berlare naar Aalst en zal zich daar kandidaat stellen bij de bestuursverkiezingen van Open VLD. ‘Wie denkt dat ik in Aalst strategisch word gedropt, kent onze familie niet. Ik vind Aalst gewoon een toffe stad’, zegt de jonge senator.

Bij de parlementsverkiezingen van vorig jaar stuntte De Gucht junior door vanop de tiende plaats meer dan 60.000 voorkeurstemmen te halen. Sindsdien gonst het van de geruchten dat Jean-Jacques naar Aalst zou verhuizen om Open VLD er een nieuw elan te geven. Toen Anny De Maght zich van Open VLD afscheurde, betekende dat namelijk ook het einde van de liberale dominantie in de Ajuinenstad.

‘Het klopt dat ik een huis heb gekocht in Aalst’, erkent De Gucht. ‘Maar wie denkt dat ik om strategische redenen naar Aalst verhuis, kent mijn familie niet. Alsof mijn vader me zoiets zou vragen? Van de tweede kleuterklas tot het zesde middelbaar zat ik in Aalst op school. Logisch, mijn moeder werd in Aalst politierechter, recht tegenover het Atheneum.’

De Gucht vindt Aalst naar eigen zeggen vooral een toffe stad. ‘Ik heb er nog veel vrienden en ik ga er af en toe eens stappen. Ik ben er onlangs nog een pintje gaan drinken. Ik voel me daar heel goed thuis. Daarnaast is het logisch dat ik mijn politieke carrière ook in Aalst wil voortzetten.’ ‘

De Aalstenaar is nogal chauvinistisch van aard. Toen bekend raakte dat de Aalsterse burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) werd geboren in een ziekenhuis van stadsrivaal Dendermonde, was dat meteen een bron van vermaak. Maar Jean-Jacques De Gucht doet nog een stuk straffer. Hij zag op 9 december 1983 het levenslicht in München. ‘Maar dat was een ongelukje’, lacht de toekomstige Ajuin.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Paars plan over euthanasie

Algemeen

Politici ‘vieren’ nutteloze brug in Herzele