Algemeen

Jean-Jacques De Gucht stapt in Aalsterse politiek

Dit bericht delen

Senator Jean-Jacques De Gucht (24) verlaat het ouderlijke nest in Berlare, waar zijn vader titelvoerend burgemeester is, en gaat alleen wonen in Aalst. Hij heeft er een huis gevonden en neemt er in november zijn intrek. Nog deze maand stelt de jonge Open Vld’er zijn kandidatuur voor het bestuur van de lokale afdeling.

Waarom Aalst? JJDG: «Ik heb er school gelopen van mijn drie tot mijn achttien en heb er veel vrienden.» De jonge De Gucht is een echte carnavalsganger. «Als ik moet kiezen tussen een week skiën of het carnaval in Aalst, is de keuze snel gemaakt.»

Of hij nu ambities heeft ooit burgemeester te worden in deze stad met een sterke liberale traditie? «Ik neem aan dat ik in 2012 wel gevraagd zal worden om op de lijst te staan. Dan zal ik mijn uiterste best doen om in de gemeenteraad te geraken.» Om burgemeester te worden? «Om de liberalen zo sterk mogelijk te maken.»

Aalst had tot in 2006 een liberale burgemeester, Annie De Maght, maar die raakte in onmin met haar partij. Haar dochter Martine is nu verkozen voor Lijst Dedecker. Kan De Gucht het nieuwe boegbeeld worden? JJDG: «Dat is nu absoluut niet aan de orde. Wij hebben goeie schepenen en gemeenteraadsleden. Ik wil er mee het liberaal project uitbouwen om ons opnieuw de nummer één te maken. En voor de rest: we zullen wel zien wat er gebeurt.»

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Sterbehilfe für Minderjährige: “Leiden kennt keine Altersgrenze”

Algemeen

De Gucht junior weigert ministerschap