Algemeen

Jean-Jacques De Gucht eist intrekking subsidies Musical van Vlaanderen

Dit bericht delen

De beslissing van cultuurminister Joke Schauvliege (CD&V) om 850.000 euro uit de pot met projectsubsidies te gebruiken voor de vzw Musical van Vlaanderen, kan voor Open Vld’er Jean-Jacques De Gucht niet door de beugel. In een open brief in De Standaard eist hij met onmiddellijke ingang de schorsing van de subsidies.

“Waarom zo een immens bedrag geven aan een organisatie die er zelfs nog niet in slaagt om haar acteurs of technische firma’s tijdig uit te betalen? De kans bestaat dan ook dat iedere euro die de belastingsbetaler in dit project pompt zal worden aangewend om financiële putten te dempen”, hekelt De Gucht. 

Schauvliege antwoordde De Gucht gisteren in Vlaams Parlement dat het mogelijk is om subsidies terug te vorderen als iemand de afspraken rond een project niet nakomt. Iets waar De Gucht geen genoegen mee neemt. “Mevrouw de minister”, schrijft de Aalstenaar, “geld terugvorderen dat reeds uitgegeven is van een vzw die duidelijk cashproblemen heeft, lijkt me bijzonder moeilijk zoniet onmogelijk.”

Daarom vraagt De Gucht, “al was het maar vanuit het voorzichtigheidsprincipe”, de “gulle gift” aan deze organisaties te herzien tot er meer klaarheid is over de relatie tussen beide rechtspersonen.”

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Financiële katers vermijden bij annulatie schooluitstappen door corona

Algemeen

‘Wij worden de dupe van deze crisis’