Algemeen

Vld-Aalst start campagne in stijl

Dit bericht delen

De Liberale familiedag in de Zoutstraat was niet enkel een leuk en gezellig treffen voor jong en oud, maar eveneens de start van de Aalsterse gemeenteraads- en provinciecampagne van de Open VLD. Jean-Jacques De Gucht – zeg maar JJ – stelde met schwung zijn equipe voor, allemaal mooi in Blauwe polo’s met naam en nummer. Aalst had al twee weken een geel legioen, nu is er ook een blauwe armada in de stad die er voor gaat op 14 oktober. Eurocommissaris Karel, vader van, zag dat goed was.

Open VLD-voorzitter Joke De Swaef mocht de spits afbijten. Ze loofde de samenwerking van de gehele liberale beweging die de familiedag organiseerde.

“Dit is geen toevallig samenraapsel van links en rechts” gaf de voorzitter de talrijke aanwezigen mee. “Geen hoopje bij elkaar, dat elke kiezer toevallig gelijk geeft naar gelang het uitkomt. We hebben ook geen witte konijnen moeten toveren.  Nog minder mensen moeten laten ontdekken dat ze liberaal zijn. Al onze kandidaten zijn al jaren liberalen”.

Het viel op hoe goed de beide liberale  fracties in de gemeenteraad, Open VLD en Blauw, elkaar opnieuw verstaan en als één ploeg achter ‘kapitein’ Jean-Jacques staan, met het doel van Aalst in Vlaanderen een topstad te maken.

Ook Bart Blommaert, provincieraadslid en lijsttrekker voor de provincie stelde zijn ploeg voor met naast Bart, Martine Eloot als kandidate uit de Falluintjes. Carina Van Cauter, gewezen gedeputeerde en eminent kamerlid onder meer gespecialiseerd in kindermisbruik, geeft het kanton Aalst een duwtje in de rug als lijstduwer. Haar echtgenoot Johan Van Tittelboom,  de burgemeester van Herzele en voorzitter van de liberale mutualiteit liet het hem allemaal welgevallen.

Niemand kon in de Zoutstraat naast Charlotte, de immer charmante echtgenote van JJ, en huisfotografe van dienst.

De Aalsterse liberalen gaven het goede voorbeeld door de Zoutstraat netjes op te kuisen, milieuschepen Johan Stylemans, parlementslid Vera Van der Borght en raadslid Philippe Kiekens op kop. Annemarie Verdoodt, doodmoe van een heel weekend jubilee’s en huwelijken, zag dat het goed was.

Schepen Serge Grysolle van financieën, die zelf niet meer opkomt, kwam de ploeg een riem onder het hart steken.

De Open VLD bewees dat politiek in Aalst ook gezellig kan zijn, en niet altijd synoniem moet zijn voor ‘riesje en krakiel’. (mas, bron: belg.be)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

De Gucht: “Goed dat euthanasie een mogelijkheid is”

Algemeen

Paars plan over euthanasie