Algemeen

Grote buitenlandse aandacht voor uitbreiding Belgische euthanasie naar minderjarigen

Dit bericht delen

De nakende uitbreiding van de Belgische euthanasiewetgeving naar oordeelsbekwame minderjaringen zorgt voor heel wat buitenlandse media-aandacht. Dat ondervinden de indieners van het wetsvoorstel dat nog voor het kerstreces door de plenaire Senaat zal behandeld worden, zoals Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) en Philippe Mahoux (PS). “De internationale aandacht voor het wetsvoorstel heeft mij verrast”, erkent De Gucht. “Het toont aan dat wij in de wereld een voortrekkersrol hebben in ethische dossiers”.

De Open VLD’er was vorige week onder meer te gast bij CNN en Al Jazeera. Deze week gaf hij in een uitgebreid artikel in het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ en in het praatprogramma ‘The Agenda’ op de zender ‘Deutsche Welle’ meer uitleg over de uitbreiding van euthanasie naar minderjarigen, en volgende week komen ook Canadese journalisten.

Maar ook Philippe Mahoux kreeg sinds een aantal maanden reeds heel wat vragen van journalisten uit onder meer Frankrijk, de VS (Washington Post), Spanje, Duitsland, Polen, Rusland, Tsjechië en Canada, zo somde een medewerker dat de PS-fractieleider op. Het verslag van de verenigde commissie Justitie en Sociale Aangelegenheden over de bespreking van en de hoorzitting over de problematiek kreeg woensdagmiddag groen licht van de commissie. De plenaire bespreking vindt nog voor Nieuwjaar plaats.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

‘We groeiennaar elkaar toe’

Algemeen

Aalst Carnaval 2011