Algemeen

Er is een tijd van komen…

Dit bericht delen

Het Vlaams Parlement verwelkomt binnenkort een aantal nieuwe gezichten. Zo wist Jean-Jacques De Gucht (Open VLD),zoon van federaal minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, na een zitje als senator nu ook een plaats als Vlaams volksvertegenwoordiger te versieren. Ook Ulla Werbrouck (LDD) mag nu die functie bekleden. Patricia De Waele wist een succesvolle overstap van Open VLD naar Lijst Dedecker te verzilveren en haalt een zetel. Ook nieuw is Ivan Sabbe, de voormalige CEO van Lidl Belgium. Hij zal zetelen als opvolger van Jean-Marie Dedecker, die zelf federaal op post blijft.

Luckas Vander Taelen, vroeger al eens Europees Parlementslid voor Groen!, slaagde er in Vlaams-Brabant in een zetel te veroveren voor zijn partij.

Nog iemand met Europese ervaring die naar Vlaanderen afzakt, is de voormalige vakbondsvrouw Mia De Vits (sp.a). Onverwacht is bij de Vlaamse socialisten de zetel die de Gentse burgemeester Daniël Termont als lijstduwer wist in te palmen. Hij haalde het op voorkeurstemmen van Wouter Van Bellingen, de zwarte schepen van Sint-Niklaas en vijfde op de lijst.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Geblunder met opgesloten terroristen

Algemeen

Paars plan over euthanasie