Algemeen

‘Eerst ga ik in Aalst lekker carnaval vieren’

Dit bericht delen

Jean-Jacques De Gucht wilde vooral een verscheurende confrontatie vermijden met de twee andere kandidaat-lijsttrekkers.

‘Bij een gezellig etentje hebben we een consensus bereikt over de lijstvorming’, zegt de zoon van de minister van Buitenlandse Zaken. ‘We hadden een goed gesprek. Ik vind dus helemaal niet dat de discussie op het scherp van de snee is gevoerd.’

De Gucht is vandaag senator en verhuist dus na de verkiezingen van 7juni naar het Vlaams parlement. Of hij daarna kandidaat is voor een ministerspost in de Vlaamse regering, wil hij niet gezegd hebben: ‘Ik ben nu lijsttrekker voor Open VLD. Ik ga gewoon proberen dat zo goed mogelijk te doen. Dat is het enige dat telt.’

De Gucht woont voorlopig nog in Berlare. ‘Maar binnenkort verhuis ik naar het centrum van Aalst’, vertelt hij. ‘Zodra mijn bad is afgewerkt en ik een matras heb, doe ik dat. Volgende week ga ik er in ieder geval carnaval vieren.’

Dat hij Aalst als woonplaats koos, gebeurde niet om er orde op zaken te stellen in de lokale Open VLD-afdeling, die lang met interne twisten kampte. ‘We hebben er een goede Open VLD-ploeg’, zegt De Gucht. ‘Ik koos voor Aalst omdat ik me er nu eenmaal thuis voel. Ik ben er altijd naar school geweest, van de eerste kleuterklas tot het laatste jaar middelbaar. Het atheneum ligt rechtover de politierechtbank waar mijn moeder werkt. Dat was nu eenmaal praktisch. Trouwens: ook mijn vader heeft in Aalst schoolgelopen.’

Andere nieuwsberichten

Algemeen

AalstInfopunt rond levenseinde komt er niet

Algemeen

Aalst feest voor Music for Life