Algemeen

De Gucht: “Inkrimping handelscentrum is feit”

Dit bericht delen

Jean-Jacques De Gucht pleit er met Open Vld voor om de middenstand beter te ondersteunen nu sommige belangrijke Aalsterse invalswegen eenrichtingsverkeer zijn geworden.

“De inkrimping van het handelscentrum van onze stad is een feit, getuige daarvan zijn onder andere de Moorselbaan, de Korte Zoutstraat en het gebied rond de Zeshoek. Open Vld pleit er dan ook voor een plan uit te werken om de middenstand van onze stad te ondersteunen en de leegstand tegen te gaan”, zegt De Gucht. “Handelaars zijn in sterke mate afhankelijk van het beleid en de visie van hun lokale overheid. Die bepalen door onder andere hun mobiliteitsplan of een handelszaak een goede bereikbaarheid heeft. Een goede communicatie rond wijzigingen in het mobiliteitsplan zijn dan ook cruciaal. Anders vrees ik nog meer leegstand en een verdere verschraling van ons aanbod.”

Open Vld wil dat de schepen van Middenstand (Paul Stockman, CD&V) in samenspraak met de handelaars een duurzame oplossing zoekt. “Bovendien dient de hertekening van ons mobiliteitsplan in samenspraak te gebeuren met handelaars en omwonenden.”

“Uiteraard moeten er keuzes gemaakt worden, maar de confrontatiepolitiek van deze meerderheid werkt enkel onzekerheid in de hand. Handelaars en bewoners van de Moorselbaan hebben het gebrek aan goede communicatie eveneens aan den lijve mogen ondervinden”, besluit Jean-Jacques De Gucht.

Het Laatste Nieuws – (RLA)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Vanaf morgen kan u met een elektrische deelstep door Aalst cruisen

Algemeen

Open VLD blij met PS-voorstellen over uitbreiding euthanasie