Algemeen

Carlos De Troch over de veiligheidscamera’s in het centrum van Aalst

Dit bericht delen

De veiligheidscamera’s in het centrum van Aalst werken vanaf vandaag. Die aan het Vredeplein en in de buurt van het station worden volgende week opgestart, half augustus is er ook op de Varkensmarkt camerabewaking.
Ook Carlos De Troch, korpschef tot in 2001 en nu als adviseur aan de slag bij minister Annemie Turtelboom en staatssecretaris Maggie De Block (beiden Open VLD), is blij met de camera’s. ‘Het heeft lang geduurd want de eerste gesprekken dateren uit 1998, toen ik nog hoofd van de politie was’, aldus Carlos De Troch.
De voormalige hoofdcommissaris waarschuwt ook dat de camera’s niet zaligmakend zijn. ‘Ze mogen niet alleen gebruikt worden om na de feiten daders te herkennen, het politiekorps moet er op toezien dat het snel ingrijpt wanneer ergens iets gebeurt.’
De Troch pleit voor nog meer camerabewaking: ‘We moeten ook bekijken of er niet nog locaties in de stad zijn waar we die moeten plaatsen. Ik denk dan aan de Vaartstraat en de Graanmarkt of de omgeving Houtmarkt en zelfs Osbroek. Alleen zo kunnen we echt ontradend werken en kort op de bal spelen bij problemen.’

Bron: Het Nieuwsblad

Veiligheid is een van de prioriteiten van Open VLD Aalst. Met Carlos De Troch, gewezen hoodcommissaris van Aalst, voormalig directeur-generaal van de federale politie en nummer 38 op onze lijst, hebben we alle kennis in huis om dit op de beste manier aan te pakken.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Aalst kiest voor verkeersveiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid

Algemeen

Rozemarijntjes in de kasseien van het Rozemarijnstraatje