Algemeen

Carlos De Troch en Kurt Kiekens gaan voor een veiligere uitgaansbuurt

Dit bericht delen

Dit weekend werd er zwaar gevochten in de Rozemarijnstraat, het derde ernstige feit op minder dan een maand tijd. Carlos De Troch (gewezen hoofdcommissaris en nummer 38 op de Open Vld lijst) en Kurt Kiekens (vroegere uitbater van Cosa Nostra & Cirque Mystic en nummer 13 op de Open Vld lijst) willen de agressie in het Aalsterse uitgaansleven aanpakken.

Kurt Kiekens baatte jarenlang 2 cafés uit in het centrum en kent de problematiek dus door en door. Een veiligere uitgaansbuurt is een van zijn prioriteiten. Ook Carlos de Troch draagt veiligheid hoog in het vaandel en is als gewezen hoofdcommissaris dé man binnen Open Vld om dit probleem aan te pakken. Samen trokken ze naar de horeca-uitbaters in de Rozemarijnstraat. Uit de gesprekken met de uitbaters blijkt het meer dan noodzakelijk dat zowel de stad als de horeca een duidelijk signaal geven, want agressie heeft geen plaats in onze stad.

Kurt Kiekens: “Horeca-uitbaters moeten alle feiten consequent melden bij de politie. Vechtpartijen, diefstal en andere strafbare feiten moeten beter en juister in kaart gebracht worden, want dat kan helpen om de juiste oplossingen te vinden. De politie en de preventiedienst moeten de uitbaters ook beter begeleiden in het neerleggen van hun klachten. Daarnaast zie ik een grotere rol weggelegd voor onze horecacoach.”

Carlos De Troch: “Meer gerichte patrouilles per fiets of te voet, in uniform en in burger, kunnen een adequaat middel zijn om de escalatie van geweld in het uitgaansleven te voorkomen. We moeten daarnaast ook bekijken of er niet nog locaties zijn waar we camera’s kunnen en moeten plaatsen, niet alleen in de uitgaansbuurt, maar in heel onze stad. Ik denk dan aan de Vaartstraat en de Graanmarkt of de omgeving Houtmarkt en zelfs Osbroek. Alleen zo kunnen we echt ontradend werken en kort op de bal spelen bij problemen. Camera’s mogen niet alleen gebruikt worden om na de feiten daders te herkennen, het politiekorps moet er op toezien dat het snel ingrijpt wanneer ergens iets gebeurt.”

Ook lijsttrekker Jean-Jacques De Gucht maakt van een veilige stad een absolute prioriteit: “Veiligheid is een basisrecht en een topprioriteit. Open Vld pleit voor een grote, effectieve en zichtbare aanwezigheid van de politie in het straatbeeld. In probleembuurten moet permanentie van de politie verzekerd worden. Enkel zo kan de politie snel ter plaatse zijn om in te grijpen. Wanneer zich in bepaalde buurten herhaaldelijk problemen voordoen, moet het mogelijk gemaakt worden hier strenge politiecontroles met nultolerantie uit te voeren. Een strenge en harde aanpak moet duidelijk maken dat dit in onze stad niet kan.”

Lees hier het onderdeel ‘veiligheid’ van het Open Vld-programma.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

240 hulstboompjes brengen meer biodiversiteit op Graanmarkt

Algemeen

“EUTHANASIE VOOR WIE LEVENSMOE IS”