Algemeen

Binnenkort Plopsazwembad?

Dit bericht delen

“Op de volgende gemeenteraad zal ik het stadsbestuur vragen Aalst officieel voor te dragen als kandidaat”, zegt de fractieleider van Open Vld in de gemeenteraad van Aalst, Jean-Jacques De Gucht. “Onze partij ziet heil in het project in De Panne waar Studio 100 in samenwerking met het stadsbestuur Plopsaqua heeft gerealiseerd. Studio 100 gaat vanaf juni op zoek naar opportuniteiten om gelijkaardige projecten op poten te zetten. Ze krijgen veel aanvragen en dus dringt de tijd.”

Vanuit de oppositiebanken wordt al enige tijd de vraag gesteld naar een nieuw stedelijk zwembad. “We zijn al gedurende lange tijd op zoek naar het beste recept voor een multifunctioneel zwembad dat financieel verantwoord is”, zegt gemeenteraadslid Bart Van den Neste (Open Vld). “Een samenwerking met Studio 100 zoals in De Panne is een scenario dat beantwoordt aan al deze noden. Plopsaqua in De Panne kwam er door de samenwerking tussen de private en publieke sector. Een constructie die maakt dat de kosten voor grote projecten verdeeld worden zodat overheden die niet alleen hoeven op te hoesten. Aalst heeft volgens Open Vld alle troeven in handen om een project als Plopsaqua aan te trekken. Het is een centrumstad, ligt op een steenworp van Brussel en Gent, kent een groot aantal scholen en beschikt met het oude zwembad over een schitterende locatie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze stad een sterk dossier kan voorleggen dat Studio 100 kan overtuigen”, zegt Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

Voorwaarden nagaan

Open Vld legt de bal dus in het kamp van schepen van Sport Ilse Uyttersprot (CD&V). “Ik heb samen met u gelezen in de krant wat de plannen van de Plopsa Groep zouden zijn. Eerst willen we nagaan of het allemaal correct is wat de kranten schrijven. Ik wil ook weten tegen welke voorwaarden Plopsa een zwembad wil bouwen en of alle steden en gemeenten kans maken”, zegt Ilse Uyttersprot (CD&V). “Een zwembad bouwen is enorm duur en dus is dit zeker interessant. Ik zal het gesprek met Plopsa dus aangaan. Maar een publiek-private samenwerking is niet de enige optie, we blijven ook geïnteresseerd in eventuele subsidies van de minister van Sport Muyters (N-VA).”

RUTGER LIEVENS

Het Laatste Nieuws/Denderstreek

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Tonnagebeperking in centrum Aalst van kracht

Algemeen

Regering moet gevaren 3D-printen analyseren