Algemeen

Tom Lanoye (50) gevierd met voorleesmarathon

Dit bericht delen

Twaalf uur lang zullen zo’n zeventig prominenten uit onder meer de letteren, de media en de politiek voorlezen uit de romans, columns, gedichtenbundels en toneelstukken van de jarige schrijver. Dat deelt klara.be dinsdag mee.

De voorleesmarathon vindt plaats in het VRT-omroepgebouw, in het voor de gelegenheid nagebouwde keukentje van de beenhouwerij Lanoye. Vrienden van Tom Lanoye en bv’s van diverse pluimage zullen een voorleesestafette houden die live kan worden gevolgd op klara.be.

Thuis-acteur Pol Goossen geeft om 09.00 uur de aftrap en leest de eerste bladzijden uit Kartonnen Dozen. Na tien minuten komt Steve Stevaert aan de beurt, op zijn beurt gevolgd door onder andere Stijn Meuris, Goedele Liekens, Herman De Croo, Kris Peeters, Jef Neve en Ivan Sonck.

Ook de grootste Lanoye-fans onder de luisteraars van Radio 1 en Studio Brussel komen aan het woord. Mensen die persoonlijk dicht bij Lanoye staan zorgen voor een aantal verrassingen.

Vanaf 16.00 uur brengen voorlezers hun persoonlijke keuze uit het werk van Lanoye. Een greep uit de namen: Gilda de Bal, Herman Brusselmans, Nico Mattan, Josse De Pauw en Jean-Jacques en Karel De Gucht. Laurette Onkelinx en Guy Cassiers lezen samen voor uit Mephisto, een toneelproductie van Lanoye.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Man levensgevaarlijk gewond bij homofoob geweld in Aalst

Algemeen

De Gucht: “Aalsterse politie moet weten welke jongeren in Brussel keet gaan schoppen”