Algemeen

Senaatscommissie stemt vandaag over euthanasie minderjarigen

Dit bericht delen

In de Senaatscommissie wordt later vandaag gestemd over de invoering van euthanasie bij minderjarigen. Als het voorstel wordt goedgekeurd, zou dat betekenen dat euthanasie mogelijk zou worden bij minderjarigen die terminaal ziek zijn. De wet zou niet gelden voor kinderen die psychisch lijden.

Over het voorstel van socialisten en liberalen wordt al lange tijd gedebatteerd. CD&V (meerderheid) zal wellicht tegenstemmen, maar dankzij de steun van de N-VA (oppositie) zou er toch een meerderheid kunnen gevonden worden. Zoiets heet een wisselmeerderheid.

Belga

CD&V is niet blij met die wisselmeerderheid en met het wetsvoorstel zelf, maar vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) gaat ervan uit dat een goedkeuring geen gevolgen zal hebben voor de werking van de federale regering.De stemming en de eventuele goedkeuring van het wetsvoorstel in de commissie is een belangrijke stap. Daarna moet het voorstel wel nog naar de voltallige Senaat en naar de Kamer. De bedoeling is om de uiteindelijke wet klaar te krijgen voor de verkiezingen van volgend jaar in mei.

Het fragment kan u hier bekijken.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Stad koopt Hopzaal voor 725.000 euro

Algemeen

Parlementaire commissie bezoekt carnavalsstad