Algemeen

Schepen van Evenementen: “Ik las komst Marktrock in de krant”

Dit bericht delen

Schepen van Evenementen Ilse Uyttersprot (CD&V) moest in de krant lezen dat Marktrock naar Aalst verhuisde. Dat zei ze na vragen over het event van de oppositie tijden de gemeenteraad van Aalst? Marktrock werd onderhandeld door schepen Caroline Verdoodt (N-VA) en burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) zonder Uyttersprot daarbij te betrekken zo blijkt.

“De 25.000 euro die het evenement krijgt, gaat van het budget van Stadspromotie, niet van Evenementen”, legt Uyttersprot uit. Ook het feit dat Marktrock op 14 en 15 augustus plaatsvindt en Cirk al op volgt op 19 augustus, is niet ideaal volgens de schepen. “We hebben er nota van genomen op het schepencollege maar ons dan constructief opgesteld en we waren aanwezig op de vergadering met de organisator van Marktrock. Toch is het een beetje ongelukkig dat Marktrock een week voor Cirk plaatsvindt. Een betere spreiding is de volgende jaren nodig. Daarom zullen we Cirk in 2017 en 2018 een week opschuiven.”

Michel Van Brempt van Vlaams Belang haalde dan weer uit omdat er 25.000 euro werd gegeven aan Marktrock, terwijl de organisator inkomgeld vraagt. “Wij moeten hier vandaag beslissen op de gemeenteraad of we Marktrock willen in onze stad, maar het is achter onze rug allemaal al beslist. Meer zelfs, de kaarten zijn al verkocht. Wat zitten wij hier eigenlijk nog te doen? Deze gemeenteraad is een absurde schijnvertoning geworden”, zei hij, waarna Van Brempt de gemeenteraad verliet. Open Vld staat achter de komst van Marktrock maar vindt de locatie slecht gekozen. “Waarom hebben we eigenlijk evenementenpleinen aangelegd als ze niet worden gebruikt. Is het trouwens niet vreemd dat er al kaarten verkocht worden, maar dat er nog geen veiligheidsplan is? Voor lokale verenigingen is de stad strenger”, zei Jean-Jacques De Gucht.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) blijft achter de beslissing staan. “Marktrock vond jarenlang in Leuven plaats. Toen de opportuniteit zich voordeed hebben schepen Verdoodt en ikzelf de kans gegrepen. 25.000 euro voor Marktrock dat is billijk. Voor hetzelfde geld heb je een publicatie in een magazine, maar of de stad daar zoveel meer aan heeft is de vraag”, zei hij. Patrick Jacobs van SD&P voegde er nog aan toe: Volgens mij kan de oppositie het moeilijk verkroppen dat deze meerderheid erin geslaagd is om Marktrock binnen te halen. Dit steekt”, zei hij. 

Bron: Het Laatste Nieuws/Denderstreek op 14 april 2016

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Kappers moeten sluiten en krijgen hinderpremie

Algemeen

ONDERRICHT IN DE HOLOCAUST IS HET BESTE TEGENGIF TEGEN RADICALISME