Aalst, Openbare werken

Rozemarijnstraatje helemaal vernieuwd

Dit bericht delen

Het Rozemarijnstraatje in het centrum van de stad is helemaal heraangelegd op vraag van Schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht. De heraanleg kadert in het plan van de Schepen om het gehele stadscentrum te vernieuwen. “Ook het Sluierstraatje, de Kerkstraat, de Molenstraat en de Grote Markt worden volledig heraangelegd”, aldus De Gucht.

Na de succesvolle transformatie van Sint-Jorisstraatje is nu ook het Rozemarijnstraatje helemaal vernieuwd.

Jean-Jacques De Gucht, Schepen van Stadsvernieuwing: “We hebben gekozen voor dezelfde grotere kasseisteen als in het Sint-Jorisstraatje, waardoor het straatje gezellig blijft ogen, maar veiliger is om door te wandelen, aangezien de stenen dichter tegen elkaar liggen. Op enkele stenen vind je ook een silhouet van de Rozemarijnplant, een leuk speels accent voor de kinderen. Om de veiligheid ’s avonds en ’s nachts te verhogen hebben we ook gekozen voor een lichtstrook, waardoor het straatje verlicht blijft.”

Heraanleg stadscentrum
Na het Sint-Jorisstraatje en het Rozemarijnstraatje worden ook het Sluierstraatje, de Kerkstraat, de Molenstraat en uiteindelijk de Grote Markt helemaal vernieuwd tegen 2024.
De Gucht: “We hebben een prachtig historisch stadscentrum, maar de straten waren verouderd en bovendien niet altijd veilig door losliggende kasseien. Door de straatjes te vernieuwen en ook meer groen te planten in het stadscentrum geven we een nieuwe impuls aan onze binnenstad, belangrijk ook voor onze horeca en handelaars. De kers op de taart wordt de vernieuwing van de Grote Markt. We maken onze stad zo nog aangenamer om te winkelen.”

Andere nieuwsberichten

Aalst, Mobiliteit

Autodelen krijgt alle kansen in Aalst

Aalst, Openbare werken

riolerings- en wegenwerken in de Welvaartstraat in Aalst