Algemeen

Open Vld pleit voor versnelde herinrichting voor veilige N42

Dit bericht delen

De verbreding van de N42 tussen Wetteren en Zottegem draagt reeds een hele historiek met zich mee. Deze gewestweg staat in de regio jammer genoeg bekend als een ware ‘dodenweg’, die dringend dient te worden aangepakt. Vooral op het deeltraject dat door de gemeenten Oosterzele en Herzele loopt, gebeuren op geregelde tijdstippen dodelijke ongevallen of ongevallen met zwaargewonden. De vele kruisjes aan weerszijden van de weg spreken boekdelen.

De Open Vld-fractie in het Vlaams parlement pleit ervoor om de huidige onveilige verkeerssituatie zo snel mogelijk aan te pakken. Naast het wegwerken van de verkeersonveilige situatie van de gewestweg zelf, moet ook de verkeersafwikkeling aan de op- en afrit van de E40 ter hoogte van Wetteren op korte termijn beter uitgewerkt worden.

 Daarom dienden Annick De Ridder, Vera Van der Borght, Sas van Rouveroij, Marnic De Meulemeester, Fientje Moerman, Jean-Jacques De Gucht en Filip Antheunis gisteren een resolutie in bij de diensten van het Vlaams Parlement.

 In deze resolutie vragen de Open Vld-ers o.m. om ten laatste in 2011 werk te maken van het plaatsen van een portiek met dynamische signalisatie over de E40 aan de afrit Wetteren (richting Brussel), naar het voorbeeld van de afrit Aalter (richting Oostende) met de bedoeling om, voornamelijk tijdens de avondspits, de rechter rijstrook voor te behouden voor afslaand verkeer.

 Daarnaast pleiten ze er ook voor om snel werk te maken van de tussentijdse uitvoering van het streefbeeld op het wegvak E40 – N46 met het oog op het verhogen van de verkeersveiligheid.

 Naast de vraag om ook werk te maken van een bijkomende carpoolparking ter hoogte van de afrit van de autosnelweg pleiten de indieners van de resolutie er ook voor dat de Minister eindelijk duidelijkheid verschaft over de startdatum voor de herinrichting van het kruispunt N42-Langestraat te Zottegem.

Bij de herinrichting van de gewestweg en de eventuele afschaffing van bepaalde kruispunten dient er wel rekening mee gehouden dat bepaalde wijken (vb. Ankerwijk op grondgebied Oosterzele) niet worden afgesloten van andere delen van de gemeente. ‘Alles dient in het werk gesteld om de leefbaarheid van de straten en wijken rond de N42 te garanderen,’ aldus de indieners.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

In de naam van de vader

Algemeen

Aalst scheurt broek aan Prikkelwoningen