Algemeen

Nieuw plan voor openbaar vervoer in Denderstreek: meer bussen op belangrijke assen en vervoer op maat

Dit bericht delen

Het openbaar vervoer in de vervoerregio Aalst krijgt eind 2021 een opknapbeurt. In de vervoerregio zitten naast Aalst ook Dendermonde, Ninove en Denderleeuw, samen met de omliggende gemeenten. In Aalst komt er een frequente buslijn, cruciale plaatsen zoals de ziekenhuizen en de stations worden meer bediend. “Het openbaar zal veel beter op elkaar afgestemd zijn”, zegt schepen Jean-Jacques De Gucht (Open VLD).

 Steden en gemeenten kunnen het openbaar vervoer herzien, in de vervoerregio Aalst is er gekozen voor een nieuwe aanpak waarin er weer wordt ingezet op bussen.

De vervoerregio Aalst bestaat uit elf gemeenten: Hamme, Dendermonde, Lebbeke, Wichelen, Berlare, Lede, Aalst, Denderleeuw, Haaltert, Ninove en Erpe-Mere.

Stadslijn in Aalst
Vooral voor Aalst komen er flink wat verbeteringen in de dienstverlening. Om de 10 minuten zal een bus doorheen de stad rijden. Om het kwartier rijdt een bus naar de deelgemeenten Moorsel en Hofstade en naar buurgemeente Erpe-Mere. “Met de bus zal je cruciale plaatsen op een heel korte tijd kunnen bereiken, dat gaat om de verschillende ziekenhuizen en stations”, legt schepen van mobiliteit Jean-Jacques De Gucht uit. “Het openbaar vervoer is veel beter op elkaar afgestemd.”

De nieuwe regeling moet ervoor zorgen dat meer Aalstenaars kiezen voor de bus. Ook in Dendermonde zal het ziekenhuis beter bediend worden: er komt een busverbinding tussen het station en het ziekenhuis Sint-Blasius.

Mobipunten
Daarnaast zal in de vervoerregio Aalst ook ingezet worden op mobipunten. Op mobipunten zijn er verschillende vervoersmogelijkheden zoals trein, deelauto, deelfiets of bus. Via de mobipunten wordt het makkelijker om over te stappen op een ander vervoersmiddel of een andere buslijn.

Wel zullen er ook plaatsen zijn waar geen bussen rijden. Daar is ‘vervoer op maat’ ontwikkeld. Reizigers kunnen dan rekenen op een buurtbus of een collectieve taxi.

Bron: www.vrtnws.be (3 juli 2020)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

“Grijp in, al doet het pijn”

Algemeen

De gelijkwaardigheid van elk individu