Algemeen

Na autodelen binnenkort ook bakfietsen delen in Aalst?

Dit bericht delen

De stad Aalst onderzoekt de invoering van een ‘bakfietsdeelsysteem’. Dat is hetzelfde als een autodeelsysteem, maar dan met bakfietsen. Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) bevestigde de plannen op de gemeenteraad na een vraag van Groenfractieleider Lander Wantens (Groen).

De stad keurde op de gemeenteraad het nieuwe reglement voor autodeelorganisaties goed. In de toekomst zullen Cambio en andere autodeelbedrijven autodelen mogelijk maken in Aalst. In het nieuwe reglement staat dat deze auto’s overal in het stadscentrum geparkeerd zullen kunnen worden en dat er dus geen parkeerplaatsen voortdurend gereserveerd moeten blijven voor deze wagens.

Lander Wantens (Groen) herhaalde naar aanleiding daarvan zijn vraag om een bakfietsdeelsysteem op te starten in Aalst. “Met de invoering van een bakfietsdeelsysteem in Aalst, wil oppositiepartij Groen de inwoners van Aalst een alternatief bieden voor de auto”, zegt Groen-fractieleider Lander Wantens. “Iedere bakfiets die één of meerdere auto’s kan vervangen zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot in Aalst. Dit zal helpen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Een bakfiets/cargofiets vraagt een hoge investeringsprijs, maar door een deelsysteem kan de drempel hiervoor alvast verlaagd worden volgens Groen. Verder vraagt de partij ook om fietsparkeerplaatsen voor bakfietsen te voorzien.

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) bevestigt dat dit wordt onderzocht door de stad. “Er zijn nog verschillende vragen die beantwoord moeten worden”, zegt hij. “Zijn er organisaties geïnteresseerd om bakfietsen ter beschikking te stellen in Aalst? Hoe worden die fietsen beveiligd? Hoe worden deze fietsen geparkeerd?”, zegt De Gucht (Open Vld).

Bron: Het Laatste Nieuws – 28 maart 2019

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Financiële katers vermijden bij annulatie schooluitstappen door corona

Algemeen

Twaalf besturen ondertekenen charter ‘Gezonde Gemeente’