Algemeen

Man levensgevaarlijk gewond bij homofoob geweld in Aalst

Dit bericht delen

In een café in Aalst zijn woensdagnacht twee mannen in elkaar geslagen door twee broers. De slachtoffers werden geslagen met stoelen en een biljartkeu nadat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren. Een van de mannen werd met levensbedreigende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

De feiten gebeurden rond 1.45 uur in café Kelly’s aan het Statieplein. Een 35-jarige man uit Kruishoutem en een 55-jarige man uit Aalst werden er aangesproken door twee broers van 20 en 28 jaar oud.

Nadat ze bevestigend hadden geantwoord op de vraag of ze homo waren, werden de twee mannen in elkaar geslagen door de broers. Ze gebruikten daarbij stoelen en een biljartkeu als wapen. De 35-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het 55-jarige slachtoffer mocht na verzorging naar huis, maar is wel arbeidsongeschikt.

‘Na de aanval gooiden de verdachten ook nog het venster van het café in met een terrastafel. Daarna vluchtten ze weg met een bromfiets’, zegt parketwoordvoerder Jurgen Coppens. ‘De lokale politie pakte de twee mannen op toen ze zich voor verzorging van hun eigen verwondingen aanboden in het ziekenhuis. Volgens de huidige elementen van het strafonderzoek gaat het om homofoob geweld.’

De broers zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze worden donderdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid wegens opzettelijke slagen en verwondingen, ingegeven door homofobe motieven en met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Jean-Jacques De Gucht, lijsttrekker voor Open VLD in Aalst, reageerde op het incident: ‘De geweldplegingen, ingegeven door een onaanvaardbare intolerantie tegenover mensen met een homoseksuele geaardheid, kunnen op geen enkele manier door de beugel.’

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Aalst Carnaval 2011

Algemeen

‘Expeditie’ en ‘De Koer’ vervangen zomerevents: “Atheneum-speelplaats wordt openlucht cultuurbelevingsplek”