Algemeen

Jongeren starten petitie voor behoud van voetbalplein Rozendreef ondanks overlast

Dit bericht delen

Matexi gaat een voetbalterrein aan de Rozendreef weghalen na overlast, maar de jongens die er dagelijks spelen protesteren. Het zouden oudere kerels zijn die de problemen veroorzaken. Dinsdag trekken de jongens met een petitie naar de gemeenteraad.

Ruim honderdvijftig handtekeningen hebben Imaad Fouani (13), Hoshang Rashid (13) en Dylan van Goethem (17) en hun vrienden verzameld. Vandaag trekken ze op pad om nog meer sympathisanten te vinden die hun petitie voor het behoud van het voetbalpleintje Blauw Street aan de Rozendreef willen tekenen.

“Het was een dag zoals een andere toen we hier aankwamen om te voetballen”, zegt Fouani. “Tot onze verbazing zagen we dat de kooi rond het pleintje werd afgebroken.” De jongens zijn er het hart van in. “Al vier jaar komen we hier sjotten. We hebben er al onze vriendschappen opgebouwd.”

De reden van de beslissing luidt officieel ‘vandalisme’. Aan het pleintje zouden jongeren voor nachtlawaai en overlast zorgen. Volgens omwonenden, die bij Matexi aan de alarmbel trokken, zijn het vooral oudere kerels die daar de oorzaak van zijn. De jongens die de petitie startten, komen er wel degelijk om te voetballen.

“De politie moet er zeer vaak tussenkomen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “De projectontwikkelaar heeft beslist om het plein na klachten te verwijderen en krijgt daarvoor assistentie van de politie. Het is op zich betreurenswaardig dat ook jongeren die niet met de overlast te maken hebben, getroffen worden. De mensen die er wonen, hebben echter recht op veiligheid en rust.”

De voetballers laten het er niet bij en startten een petitie, die ze – met steun van oppositiepartij Open VLD – aan de gemeenteraad dinsdag voorleggen. “Deze beslissing is onbegrijpelijk”, zegt gemeenteraadslid Bart Van den Neste (Open VLD). “Met deze actie straf je buurtjongeren die in hun vrije tijd een balletje willen trappen.” Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) vult aan: “De stad ontneemt buurtjongeren een veilige plaats om te voetballen en de hangjongeren trekken gewoon naar een andere plaats in de stad.”

Bron: Het Nieuwsblad Regionaal/Dender 25 april 2016

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Laat donorkinderen echte vader kennen

Algemeen

Liberale senaatfractieleiders vragen één centraal meldpunt voor radicalisering