Algemeen

Jong Vld Aalst steekt de Graaf van Egmont in een nieuw vlagje

Dit bericht delen

Nadat er al een tijdje terecht kritiek werd geleverd op de afgeleefde vlaggen die aan het Open Vld lokaal hangen, besloot Jong Vld Aalst deze maand om het heft in eigen handen te nemen en deze vlaggen te vervangen. Als jongeren vinden ze het immers ook belangrijk dat het zicht in het straatbeeld of op de Grote Markt van Aalst geen verloederde indruk nalaat. Het leek hen daarom niet meer dan normaal dat ze als politieke jongerenpartij het voorbeeld geven, zeker ook omdat in het Open Vld-programma een belangrijk punt staat wat betreft vervuiling van het stadszicht.
 
Zo pleit Open Vld ervoor om de reclame- en terrasbelasting af te schaffen zodoende de middenstand beter te kunnen ondersteunen. Anderzijds vinden we het belangrijk dat een werkgroep wordt opgestart die zich buigt over de wildgroei aan gevelreclame, die nu soms het stadszicht vervuilt.
Het resultaat moet een bouwverordening zijn waarbinnen soberheid, uniformiteit en relatie tot de omgeving drie belangrijke factoren zijn om te bepalen welke gevelreclame toegelaten kan worden en welke niet. Ook dit zal de verfraaiing van de stadskern ten goede komen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan onze prachtige Grote Markt, waar een wildgroei van (licht)reclame aan de gevels van de mooie panden zeker en vast vermeden moet worden.

Jong Vld Aalst zal er dan ook in de toekomst over waken dat de vlaggen aan de Graaf Van Egmont tijdig worden onderhouden en indien nodig vervangen worden.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Opmerkelijk: blauwe senatoren eisen groene economie

Algemeen

Nieuwe senatoren leggen eed af