Algemeen

Jean-Jacques De Gucht, Open Vld-senator «Een Aalstenaar zegt zijn mening»

Dit bericht delen

Jean-Jacques De Gucht is senator voor Open Vld en lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Aalst, want hij liep school in het Atheneum en Lyceum. Onlangs kwam hij in de stad wonen.

1) Ja, en ik ben vooral fier op mijn partij, die goed werk levert in Aalst. Er staan heel wat projecten op stapel, zoals de heraanleg van de stationsomgeving, de Nieuwstraat en het Vredeplein. Ik ga niet ontkennen dat het niet allemaal loopt zoals het zou moeten, maar je kan niet alles tegelijk veranderen.

2) Een Aalstenaar is iemand die zijn mening zegt. Kijk maar naar wat er tijdens carnaval gebeurt: iedereen zegt wat hij denkt, zonder rekening te houden met rang of stand.

3) Uit mijn schooltijd heb ik de beste herinneringen aan het centrum van Aalst. Op de Grote Markt vind ik het belfort en de Graaf van Egmont het mooiste.

4) ‘Vastelauved’. Ik begrijp het Aalsters en onderschat het belang ervan niet, maar ben niet echt een dialectspreker.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Jean-Jacques De Gucht over anonieme spermadonatie in “Vandaag”

Algemeen

In de naam van de vader