Algemeen

Geen auto’s meer door Margrietstraat bij begin en einde schooldag

Dit bericht delen

De zesde schoolstraat in Aalst en deelgemeenten is officieel geopend. Op vraag van Vrije Basisschool De Margriet in Baardegem loopt nog tot het einde van dit schooljaar een proefproject.

In de Eikstraat, de Maaldreef, de Pontstraat en op Meldert Dorp en de Graanmarkt kennen ze het fenomeen ‘schoolstraat’ reeds. Nu komt daar dus ook de Margrietstraat in Baardegem bij. “Om een schoolstraat te kunnen inrichten, heb je voldoende vrijwilligers nodig die dit helpen handhaven”, legt Karim Van Overmeire (N-VA), schepen van Onderwijs, uit. “Het stadsbestuur is het team van De Margriet en de ouders dan ook erkentelijk dat zij hieronder hun schouders willen zetten.”

“We trachten door maatregelen te nemen in de ruimere omgeving rond de school de verkeersveiligheid in het algemeen in Baardegem te verhogen. Zo zal in de nabije toekomst in de Margrietsstraat en de Mechelseweg gedeeltelijk éénrichtingsverkeer worden ingevoerd. Deze maatregelen waren reeds tijdelijk van kracht naar aanleiding van de werken op de N411, maar zullen dus nu bestendigd worden. Het verkeer verloopt er immers sindsdien overzichtelijker en minder conflictueus”, zegt mobiliteitsschepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

Belangrijk om te weten over de schoolstraat: elke schooldag vanaf 21 september tot en met 30 juni 2021 van 8 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.45 uur (woensdag 11.45 tot 12.15 uur). De Margrietstraat tussen Baardegem-Dorp en Mechelse Weg is dan verkeersvrij.

Schoolkinderen kunnen met de auto afgezet worden op Baardegem-Dorp.

Bron: Het Laatste Nieuws (22 september 2020)

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Laat donorkinderen echte vader kennen

Algemeen

Nieuw plan voor openbaar vervoer in Denderstreek: meer bussen op belangrijke assen en vervoer op maat