Algemeen

Gatz: Advies externe consultant voor VRT is waardevol idee

Dit bericht delen

Vlaams mediaminister Sven Gatz (Open VLD) vindt het idee van zijn partijgenoten Jean-Jacques De Gucht en Lionel Bajart om een beroep te doen op een extern consultant bij het opstellen van het transformatieplan voor de VRT, die vanuit een breder perspectief naar het dossier kan kijken, een ‘waardevol idee waar ik zeker geen probleem mee heb’.

‘Maar dat valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurder’, antwoordde Gatz donderdag in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement op een vraag van De Gucht.

Zowel Wilfried Vandaele (N-VA) als Katia Segers (SP.A) en Bart Caron (Groen) staan argwanend tegenover consultants, omdat ze vaak een advies schrijven dat in zekere mate tegemoet komt aan de wensen van de opdrachtgever. Segers vroeg zich ook af wie dit zal moeten betalen. ‘Is dat dan voor de VRT? Dat zal door het personeel worden bekeken als een nutteloze kost.’

Sven Gatz wees erop dat het nieuwe transformatieplan, waaraan het directiecollege en de raad van bestuur werkt, zal ingekanteld worden in de nieuwe beheersovereenkomst. De onderhandelingen hierover zullen zeker tot eind november lopen. Vanaf december zal de VRT intern het overleg opstarten met de medewerkers en de vakbonden om concrete oplossingen uit te werken. ‘Ik denk dat het goed is dat de medewerkers bij dit proces betrokken worden, zodat er ook intern een draagvlak kan worden gecreëerd’, zei de minister. Hij denkt dat in het eerste kwartaal van 2016 definitief knopen kunnen worden doorgehakt.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Frans Penne wil ondernemers meer betrekken bij beleid

Algemeen

Laat Vlaams parlement oordelen of ministers geschikt zijn