Algemeen

Dure personeelsreceptie opnieuw onder vuur

Dit bericht delen

Er komt opnieuw kritiek op de ‘peperdure’ nieuwjaarsreceptie die de stad Aalst vandaag vrijdag voor het personeel organiseert. “Doe geen exuberante uitgaven met belastinggeld”, klinkt het bij de oppositie.

Aalst haalt 120.000 euro uit destadskas voor de nieuwjaarsreceptie. “Het is logisch dat het personeel van de stad in de bloemetjes wordt gezet voor zijn inzet”, zegt Open VLD-fractieleider Jean-JacquesDe Gucht. “De meerderheid moet zich er wel bewust van zijn dat het met belastinggeld werkt. Hou een receptie waar iedereen gezellig iets kan drinken, maar stop met exuberante uitgaven.”

Vlaams Belang stelde het nog straffer: “Als Aalst de onverantwoord dure personeelsreceptie van 120.000 euro vervangt door een geschenkbon van dertig euro voor alle personeelsleden, te spenderen bij de Aalsterse middenstand, dan kost dit minder dan de helft.”

Het traditionele nieuwjaarsfeest in cultuurcentrum De Werf werd vorig jaar omgeruild voor een hippe receptie in een tent op de binnenkoer van de Pupillensite. Nu verhuist het evenement naar een zaal aan denieuwe woonsite Pier Kornel. De kostprijs is dezelfde. Wie komt, betaalt tien euro.

“De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie buiten de diensturen — dit was vroeger anders — voor het stadspersoneel is stilaan een mooie traditie”, reageert burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Ze heeft inderdaad een kostenplaatje, maar dat is perfect te verantwoorden als je ziet welke onwaarschijnlijke inspanning onze ambtenaren leveren om de burgers snel, correct en hartelijk te bedienen. Ze verdienen dit.” (lds)

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Het driegeslacht De Gucht

Algemeen

Consensus in de maak om lesbische ouders zelfde rechten te geven