Algemeen

De Gucht: “Nieuwjaarsfeest moet volgend jaar goedkoper”

Dit bericht delen

In de loods van Sterck aan de Pierre Corneliskaai vindt vrijdag de derde editie van Oilsjt D’Huez plaats, het feest van de stad voor haar personeelsleden. De winterbarbecue zal de stadskas opnieuw om en bij de 120.000 euro kosten. “Dat moet minder”, vindt Open VLD.

De ambtenaren die naar het feest komen, van stads- tot OCMW-personeel, brandweer en politie, betalen tien euro. Voorlopig zijn er 1.050 inschrijvingen, maar dat aantal zal de komende dagen nog aanzwellen. Aalst heeft over alle diensten heen ongeveer 2.700 personeelsleden.

Van bij de invoering van het nieuwe personeelsfeest in januari 2017 was er sterke kritiek van Open VLD, dat vindt dat er zwaar met belastinggeld werd gemorst. Nu de liberalen na zes jaar oppositie weer in het stadsbestuur zitten, met Jean-Jacques De Gucht als schepen van Personeel, rijst de vraag of het feest zal blijven zoals het nu is.

“Dit personeelsfeest is nog een organisatie van het vorige bestuur, maar bij de volgende editie zal het budget verminderd worden”, zegt De Gucht overtuigd. “Er moet absoluut een goede receptie zijn om het personeel te belonen voor hun harde werk, maar dat kan perfect met minder belastinggeld. Er is al afgesproken met de coalitiepartners dat dit herbekeken zal worden.” Het exacte budget voor de toekomst is nog niet vastgelegd.

 

Bron: Het Nieuwblad – 8 januari 2019

 

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Jean-Jacques De Gucht trouwt met zijn Charlotte

Algemeen

Open-VLD Aalst wordt moedeloos van de slechte voorbereiding van de Aalsterse dossiers