Algemeen

De Gucht junior weigert ministerschap

Dit bericht delen

Jean-Jacques De Gucht vindt zichzelf wat jong om minister te worden.Hij zegt “geen vragende partij” te zijn.”Ik kan nog veel leren in het parlement.”

De Gucht junior wil niet mee in het scenario waarin de jonge garde binnen Open Vld – hijzelf of Mathias De Clercq – nu al tot de absolute top van de partij zouden doorstromen.”Er zitten veel goede jonge gasten bij ons in de partij.En we hebben wel veel stemmen, maar we moeten ook nog veel leren. Dat kan in het parlement.Ik denk trouwens niet dat het noodzakelijk is om in de absolute top van de partij te zitten om er ook op te wegen. Zowel ikzelf, Mathias als jongerenvoorzitter Philippe De Backer zijn lid van het partijbureau.Ook daar kunnen we aan de kar duwen.”

De Gucht weigert afstand te nemen van de tussengeneratie, zoals Guy Verhofstadt overweegt. De waarnemend voorzitter speelt met de gedachte om Mathias De Clercq meteen voorzitter te maken en daarvoor het ideologische congres van het najaar als springplank te gebruiken.De Gucht: “Ik vind nog altijd dat we veel goede ministers hadden in de Vlaamse regering.Ik denk aan Marino Keulen en aan Dirk Van Mechelen. Ook Sven Gatz scoorde goed in Brussel. Ik wil dus vooral bescheiden zijn.” Ook Karel De Gucht en Guy Vanhengel, genoemd als de nieuwe topman, zijn tegen een te snelle verjonging.

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Middenstand en Shopping-in-Aalst verdienen meer aandacht: 8 troeven voor een levendige middenstandsstad

Algemeen

Open Vld: Stadsbestuur wil scoren op kap van slachtoffers